Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
有burn,不過係burn左jack
Sosad
無錯
Ally一直知佢用藥同酗酒嘅問題但又好似冇叫佢戒/幫過佢
另一方面Jackson覺得Ally簽左公司之後冇左自己
同過Ally講但Ally又好似完全冇反應咁
之後又冇啲咩發生 繼續唱啲商業歌跳hip hop
全部野好似開左個頭就算咁 結果最後就唔知佢想帶啲咩意思出黎
開拍講佢地拍拖Ally咪話要佢唔飲酒先同佢出去
Jack同Ally照直講就係浴室嗰幕
但到嗰一刻Jackson已經收收埋埋靠酒逃避左問題好耐
同Ally講嗰陣都醉醉地
嗰陣Ally應該有少少俾成功沖昏左頭腦
Jackson用字唔好 搞到變左嗌交
無左個兩公婆坐低慢慢傾嘅機會
佢酒毒上癮
搞到自己同埋老婆都好冇面
極度自責
另一方面佢接受唔到自己咁
亦唔夠信心自己改到
所以佢先自殺
其實cooper 一直都好紅,直至佢呀哥唔做佢經理人,自己又頹廢,無左呀哥無人執手尾,先開始走下坡

仲有最尾cooper 自殺前,佢係想渣架車去睇 gaga 表演,但佢開車個箱見到d 毒品猶豫左一下,之後先去自殺
果一下,我覺得係退架車出黎,啪埋藥,方便之後車房有位置自殺。
好撚葡萄,學6個月就彈到咁勁
剛剛睇完喊撚到我仆街
我覺得佢係喺車上面搵到毒品,然後又隊咗一啲,因為有個鏡頭佢係腳步浮浮,之後諗返佢經理人講嘅說話,覺得好慚愧知道自己都係冇得救,仲要知道ally為咗自己而放棄前途,所以先自殺
jack本身有精神問題
gaga對jack黎講係shallow,唯一真實嘅人
點知幾真嘅人都會受污染,可以留意每次gaga show越怪佢越飲多,之後玩埋粉
其實gaga有D責任(作為佢老婆)
冇留意到佢耳仔問題/酒/家庭問題
有幕jack拎蛋糕搽gaga面,之後嬲咗
個動作係結婚時做,如果有留意男主好多動作/說話係"求救"
睇得好仔細😮
係,ally真係無好好了解另一半既痛苦
將事業放先過家庭

老實講,好多人都係咁,到失去先黎後悔
唔明點解係求救
Warner Bros. confirms to IndieWire it is submitting “Shallow,” “I’ll Never Love Again,” and “Always Remember Us This Way” into the original song race for the 91st Academy Awards.
好明顯要自殺喇 比咁多肉隻狗食就係驚佢會餓死
喊嘅點真係好多

其實講到12音階嗰時,世界上得Jackson聽得明gaga音樂想表示嘅自我同靈魂。所以Jackson先會不停提醒佢要抽空自己靈魂做自己,到底自己唱緊嘅係咪自己真係自己想講嘅。

唔知依到有無人係玩音樂或者藝術 當有一個人除咗欣賞你,除咗欣賞你仲睇得出你作品背後想表達嘅事,透過作品了解到你;而你哋嘅靈魂就係喺依刻相遇、相知、相愛、相依。由12個音階創造兩個人之間嘅語言,但從此得返一個人聽得到。

我都好同意情節上其實cut得幾差,跳得好快。但只係講情感上我又可以理解,如果遇到靈魂嘅另一半,即刻愛上即刻上床又如何
睇佢上Jimmy Fallon個節目
真係覺得佢好charming好可愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞