Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
有幕係個老母係房用假鳩,佢地係樓下練緊
Lalaland係景同埋個色調都幾靚既
Lala Land 係鏡頭出色同色調靚
歌同故事都唔夠begin again 同 ASIB 正個人覺得
不嬲2b都可以露點
咁Once呢?因唔係因為太舊無人記得?
Lalaland個故事其實無咩特別
但簡單老土既故事都拍特好睇先難得
另外佢既鏡頭好正

Begin again既歌比較流行曲d
大部分歌依家電話都仲有

ASIB唔知係咪期望太大,有少少失望 加上太長
簡單故仔當然無問題但你話Lalaland拍得好好睇我又唔係好同意
如果抽一幕幕咁睇係好出色但擺埋一齊又好似有d野差左咁

歌呢樣野真係睇個人口味
Sing Street d歌 同Once首If you want me我到宜家仲loop緊
但begin again就已經無點聽
Lalaland d歌同埋score就岩我口味多d
但計埋表演功力就ASIB
唔只Gaga Cooper果幾首都好正
Greatest Showman聽左一分鐘都無就熄左

長又唔覺得長 問題都係唔夠順同埋畫面唔夠深刻
帶佢識左Jackson
Ally想癲就陪佢去癲
唔開心嗰陣都有陪佢

已經盡左「好友」依個角色嘅責任啦
Agger.
Lala land劇情真係完整啲
lalaland幾套音樂類電影裏面攞到咁高成就 自然特別惹人眼紅啲
希望呢套攞到少少獎之後唔會又比人反啦唉
無人會明白亡者會面對什麼 首歌叫咩?
我認同經理唔係仆街 我上面都有提到 jack阿哥之後都講左 係jack自己造成咁既結局

佢唔止餵狗仔個時計劃死 佢同ally喺床度傾計 ally講左好多野 cooper演到個眼神好空泛 根本個時佢已經諗住死 之後ally 走 佢都話望多佢一眼 更加肯定係

至於揸架車出黎 我覺得係方便佢喺車房度用條皮帶掛 或者呢個無一個特定想法 又可以諗 佢有一刻想去ally演唱會都得
Lalaland 我入場嗰陣完全冇睇影評乜乜物物
所以覺得好睇
Seems yes
咩惹人眼紅
根本就過度吹奏lalaland
是但啦
睇戲口味真係人人唔同
做咩要逼人一定要覺得Lalaland 垃圾過譽
某啲戲唔啱心水唔代表佢唔係一套娛樂到人嘅電影
我都認同你講個part begin again係寫得幾好 所以我都覺得好睇過a star is born
但sing street同la la land講埋夢想啱我多啲
邊度見到我逼人要同我意見一樣呀
係我角度我覺得lalaland過度吹奏唔得?
同埋我都冇踩到lalaland完全係垃圾,我都有讚佢景同色調好,但我覺得佢好悶
why not both
La la land都有兩首入圍
現實Gaga真係屌過佢前經理人功利
好鍾意lalaland 入面首Another day of sun
可能 “情深”系列冧莊best picture
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞