Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
Sign street好撚正 好熱血 最尾果幕真係
You're never gonna go if don't go now
好多人話而家先知lady gaga咁唱得
其實佢15年Oscar唱Sound of music已經show晒佢唱功
好高質
想問 內容有探討家庭、禦酒、情緒病但最後選擇自殺, 大家點睇? 會唔會帶出左呢啲問題但好似得呢個出路咁 雖然本身舊版戲本係咁 我都明白男主角個種狀態 純粹想討論 或者可以既話大家會點改寫結局?
其實佢有諗過一走了之
見佢褪左架車出黎
反而覺得香港的言簡意賅
星夢:Ally 一直追求的,Jackson 無條件的成全了
情深:Jackson 愛Ally 最後也犧牲了自己
Ally 也用一曲 I will never love again 表明心跡
佢唔係諗住去揾女主角表演咩
同意 初頭覺得香港譯音好老土
反而 我都係最喜歡Begin Again
再深入d 批判對現今唱片公司重包裝、漠視人才培訓的虛偽
加上Lost Stars 一曲的內涵意義更廣更大
我們只是殞落的星辰
今次發行公司係華納
記得Gravity 都係華納
港澳地區的譯名:引力邊緣
又係完勝強國同台灣名:地心引力
我理解係 經理唔係仆街 只係Jack心入面都知自己係咁 亦都好無助解決唔到精神上(事業挫敗)/身體上(酒毒) , 所以佢已經決定左要死
有時愛會覺得自己係負擔🤔
所以佢餵狗仔同開格車出泥係計劃好要死, 不過一走了之都幾有趣 新睇法
企喺佢立場,幫Ally著想先唔畀佢跟tour兼屌柒佢
佢係睇唔過眼Ally為佢承受咁多麻煩

你係佢
啱啱幫佢執完格林美獎舊屎
Ally又因為Jack唔可以夾tour而索性唔走
你燥唔燥
佢平時都三點盡露
唔係咩新奇事
Lalaland 我睇到想瞓
發覺Ally個fd係套戲無乜作用
劇情完整度:Lalaland > Sing Street > Begin Again > A Star is Born
歌曲:Begin Again > Lalaland > A Star is Born > Sing Street
整體:Lalaland > Sing Street > Begin Again > A Star is Born

如果擺埋孤星淚同大娛樂家(呢兩套冇咁愛情片不過都係歌(舞)片)

劇情:Lalaland > 孤星淚 > Sing Street > Begin Again > A Star is Born > 大娛樂家
歌曲:孤星淚 > Begin Again > Lalaland > 大娛樂家 > A Star is Born > Sing Street
整體:Lalaland > 孤星淚 > Sing Street > Begin Again > A Star is Born > 大娛樂家

只能講我睇戲比較注動劇本
但又唔否定排得最低嘅戲係冇娛樂性
唔係唔好睇,只不過因爲故事唔夠完整我冇咁鍾意
lalaland 好垃圾
我不同意 la la land 劇情完整過其他
印象中睇上面其他戲我係會問「吓點解呢頭xxx嗰頭就yyy咗」
係得Lalaland , Sing street 同 Les Miserable 少啲咁咁嘅感覺
大娛樂家直頭係每一場我都問 不過佢啲歌我覺得OK
唔駛踩一派推一派掛
我覺得各有各好睇啫
今日睇咗 一直好期待 OST由出都聽到依家
老老實實覺得有少少失望
歌係好好聽
但硬係覺得套戲個節奏攞得麻麻
結尾收得太快 好突兀
睇得唔夠爽
覺得呢方面拍得無Begin again同Once咁自然咁順暢
Lalaland最鐘意係果開頭、audition同最尾走馬燈結尾
故仔唔錯但都唔係咩特別野
唯一叫完勝係畫面好靚 ASIB呢方面好似差少少?
係靚但整體好似唔深刻咁
Gaga同Cooper好有chemistry
最鐘意角色反而係阿哥
其實唔覺得要同lalaland比 係我眼中完全係兩個genre
lalaland成套戲D劇情有7成都已經唔太記得
Sing Street 仲記得9成
Being Again 都記得8成
全部冇重睇, 3套lalaland係最遲上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞