Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
加埋唱功直情高質
仲以為係離婚ending添
人地岩岩改完又打沉人
冇佢你都唔會發現到gaga啦
劇情嚟講經理人一定係主因
佢仲踢爆咗GaGa講大話
上面我都講左佢應該係覺得好內疚,同埋佢仲要係咁多人面前出醜
佢自己都唔好受啦,
係所有野都係佢自己搞到咁,但個重點係佢出返黎都仲好開心撚緊狗
條友一下就講埋D咁仆街既野,推人去死
條友由頭到尾都憎cooper
又話人煙雲不散又點
仲要個時錄音,條友完全冇耐心
冇cooper幫手都唔知錄到幾時啦
某個程度上條仆街經理人既說話
令到jack轉牛角尖
我諗反映左現實都有呢d仆街經理人
唔知點解我睇完套戲我覺得lady gaga好似屌9佢經理人咁,出道叫佢做到古靈精怪咁,明明係實力派有唱功。

男主角就不斷叫佢要做返自己,你而家咁樣好核突,男主角好似而家嘅lady gaga。

係咪我諗多咗

其實而套戲嘅劇本大致同之前3套一樣?
我超鍾意Lalaland
個時睇優先場明明連登既comment都好positive
一到公映左hit左就急轉直下

總括黎講我覺得
Lakeland>Begin Again>A star is born

ASIB有d太長

有無巴打搵到依張圖嘅HD version 想用嚟做wallpaper
成套戲覺得最靚既一幕
原來套戲本身係諗住搵Beyonce做Ally
Agger
Gaga fans 好耐之前睇到trailer就俾shallow吸引咗
歌同演技都好滿意 但我覺得劇情唔太好
所有嘢發生得太快太順利
Ally由上台表現到出道都好順利 雖然要轉奇怪造型同唱pop song 但唔覺得佢特別反感或者失去自己
除咗對白有提到 無咩內容show到出嚟咁
之後見到jack d行為 好難幫佢求情 佢應該有depression多過淨係酒癮 但套戲又無深入啲講搞到好似佢自己攞嚟咁
但我無諗過個結局會咁sad
Overall 我鍾意sing street>lala land>being again>a star is born
Btw 睇到bohemian rhapsody個trailer非常吸引
個時睇完首映D FD係度讚,但我都已經覺得普通
我覺得 A star is born>begin again>sing street>la la land
我睇睇下都有諗搵第二個做會點
不過我係諗左Adele
會唔會太重口味
聽佢一開聲完全震撼
Sing street一睇完覺得好正

但嗒真d就覺得無begin again個種令人回味既感覺
始終花仔第一次導 有啲位好怪唔識講 下半part有點輕輕帶來 太倉促 但啲歌真係太正
帶過
點解2b都會有露點
我唔明嘅位係Jackson明明好紅,點解Ally紅咗就要講到佢即霉咗,要夾耆英band,不至於要咁啫下話
,完全同意
同埋Sing Street 我覺得係滄海遺珠,好似冇乜人睇
Drive it Like you stole it
無大咖做主角掛

其實呢套野有d位超好笑
今次星夢情深真係表達唔到,最後Ally成為一個新的人一個有經歷既人一個巨星 既意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞