Lady Gaga Bradley Cooper 星夢情深 A Star Is Born劇情討論區

698 回覆
156 Like 13 Dislike
剪接好得
Jack對Ally的深情,決定犧牲自己成就Ally的星途
至於Ally對Jack的深情,在最後一幕聽佢唱I'll Never Love Again已經感受到,個刻真係起哂雞皮
之後仲要見到Jack彈琴清唱,超感人
好沉重
Ally條星路好似講緊Gaga本人咁
正正經經做自己冇人聽
係加pop元素先會紅得起
仲有仆街經理人 成名個part好鬼真實
雖然我唔算得上Gaga忠實fans
但見到人地對Gaga印象由扮鬼扮馬到認同佢實力就覺得好開心
根本就係佢既寫照
不過唔同既係gaga啲搞怪造型佢自己有份諗
有睇過gaga成名前嘅片段就知其實佢同Ally真係好似 雖然早期嘅佢為咗迎合市場需求要行電音路線 但佢寫嘅歌依然大部分都係meaningful
到近年當fans不斷話the old gaga is dead 新歌無以前嘅感覺嘅時候 我覺得其實哩個先係真正嘅gaga 只係佢需要成咗名先可以做真正嘅自己 好多人唔知gaga其實係classically trained 佢真係一個好有才華嘅songwriter同vocalist
Gaga去rehab 到搵cooper時

講過類似唔知cooper會唔會想返去同佢住既說話

個幕想表達咩?
今日再睇

其實經理人已經係佢地第一次公開表演出現

同埋 歌詞 無人會明白亡者會面對什麼

已經預言Jack 的結局
Ally 試探佢係咪決心戒酒
今日再睇 最後好多紙巾聲
我仲以為gaga會嫌棄佢老公

點知
冇啊
最尾俾好大塊肉扒俾隻狗就知咩事
仲有Cooper 係車講 其實我真正仰慕既人唔係老豆 係阿哥你!
仲有仲有
hey
what ?
I just wanna take one more look at you
掃鼻

係。因爲gaga 我睇呢套戲,但最感動我係Cooper 既人生同故事
套戲既主角原型係邊個?
其實由佢講自殺未遂開始都估到
果時冇諗到。但依然好震撼,好想聽男版I'll never love again
片尾曲叫咩名?
I'll never love again
音樂同電影永遠係最佳拍檔,忍唔住一定要入場睇多次
Gaga如果有演技提名係唔fair
因為個角色同佢本身性格同星路好吻合
好大程度上都係做返自己
演出難度大大減低
我想睇佢做啲佢現實未做過嘅角色多啲
歌屈機(唔計中段d 電音pop)
演員出色
劇情剪接節奏一般
尾收得靚

我俾85分啦
第一套電影黎講算唔錯
頭同尾做得好
佢自己先話唔似,自己係想做gaga 想紅同好enjoy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞