召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (29)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
七個工作天後 加油搶快期 或者唔好考
租車錢 最肥真係今次
師傅開心到震
之後考官講咩 直接考試完畢?
後尾佢問我有問我有無近視散光個D, 個時我有讀啱下面個車牌比佢。跟著就叫我落車同我講返求先叫我讀個車牌個個英文字母唔啱, 話因為視力測試通過唔到唔駛出街。
你睇錯邊個英文字母呀
CV XXXX- - - >睇錯做CX XXXX

屌你真心定假膠
仲要唔洗渣出去

btw 反而想知有冇黃紙拎
冇黃紙拎
百年難得一遇既真心膠
葛來分多巴打 下次冷靜d

上車等考官個時睇定大概距離車牌先
你不如真係去驗下眼
可能真係近視你自己唔知
嗰次我考車個師傅會讀定啲車牌俾我聽
我個陣心諗唔駛你講我都睇到啦
點知真係會有人衰喺睇車牌到
其實我冇留意錶板 只係一路都係揸呢個速度
個師傅又從來冇話過我慢
淨係成日提我有位就轉高啲波
所以一路都冇諗過自己會太慢

會唔會有機會係我由利南道轉入利榮街之前太早轉1波?

唉其實係咪應該去搵個考牌官問清楚?
考官唔會答你
你去櫃台拎黃紙果陣佢都考下個啦

你連錶板都唔望點解會肯定自己車速OK

2波唔代表車速正常
如果成日揸十幾, 當然肥你
咁型MOCK都唔考就係咁
MOCK果個阿SIR 專業好多
咁如果學果時因爲比太大啖油而個師傅又叫我唔洗比咁多油呢?

我唔係想怪個師傅 但淨係嬲自己點解從來冇諗過呢個問題
呢個我認 明明收左message都可以冇左件事
首先揸車係要知自己揸緊幾快
唔係剩係知自己揸緊1,2,3波

鴨駕黎講, 大直路上3波
其他小路保持住20幾基本上就搞惦

係車速呢part黎講鴨駕條路要求已經非常低

但肥車速既同學聽聞非常多

但MOCK果個阿SIR 會提你呢D
你師傅未必錯
揸20幾係唔洗好多油

但你地學神隻腳未控制得好好
成日會一下踩太深, 師傅見你踩咁深叫你唔好比咁多油, 都唔奇

當然我同意鴨駕D師傅教車係普遍教學生揸好慢
但考牌官會捉
咁請問補考果度包唔包括埋考mock?
多謝巴打講左咁多 我下次一定會留意
無補考過唔清楚
你打去前台問啦
今日石蔭終於pass咗
驗左眼 戴番眼鏡至考啦
其實如果真係咁慢個師傅應該正常都會話比我聽至係?
我睇我個師傅揸都係咁上下速度
不過佢轉波更快更果斷 架車更加smooth
所有步驟都做得快好多
當然我冇留意錶板好難證實到
唉真係好頹 以為自己ok其實原來差好遠個感覺
最慘係再考要有排等 快期就算個師傅話幫你又未必一定有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞