召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (29)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
同埋試過約過兩個街師傅,兩個都淨係平日夜晚得閒,跟住就寧願改期搵駕院考,最起碼D師傅會多D時間俾你簡
上年沙駕一take pass
得個貴字
見過其他人話個師傅on99
一係得個屌字 一係唔識教
好彩我果個後生仔師傅好傾又識教
唔係都幾撚悶
不過咁既價錢 係咪真係博得過就你諗你
駕院普遍後生果D係好少少
年紀大果堆屌得勁又唔係點教你
多謝教路..今日一take pass
巴打們求救:你地俾錢人搶快期通常幾多日先搶到?我搵網上面個朱sir Victor Chu,好似又叫Faith Driving,搶左兩日都未有消息
你邊日肥嫁
10月10
當年自己搶
我搵快期王,兩星期前搵佢,第二日有期,今日考到牌了
今日終於考到喇
要多謝喺成和道讓我cut出黎過死車既學神
有時都唔知自己嗰個教得算好定差,無得比較
我都係有次出面補鐘先知原來自己個師傅咁好
我之前駕院嗰阿叔師傅教得幾好, 雖則有時會串下你, 但係學到嘢, 有時同佢成程吹水
我駕院嗰個師傅幾好傾,又唔鬧人,最多係會有D hea咁答你,不過佢成日assume你會講一次就識晒

但係補鐘嗰個係直頭一上車就由頭串到你落尾,仲要成程襟電話
恭喜
揸出街先係真正學習,加油喇
好好享受揸車嘅樂趣啦
我個日考之前 學車 見到前面考試車 過左小巴站轉上去 燈位準備轉左 但考官踩停左 唔是係你吧?

咁都算小事 排返快期考返啦
考完棍波van發現張黃紙有好多望鏡項目有細tick
有無巴打可以指導下我

1 除左三手掉頭第二手倒後同L泊後倒後,仲有邊D時候要望中鏡?
2 開車之車係咪都要望左鏡右鏡擰頭睇有無人係車身附近,確認左無人先開車?
3 小路出大路轉右望右左右,洗唔洗擰頭睇盲點?
1 停車
2 係 開車前望2邊
師兄係咪講出左試場直上左轉入大埔道果個位,果個位係好煩,我學車都比師傅屌左好左次
過左燈後要即刻望右鏡同盲點安全先轉入最左虛線
之後要好慢車甚至停車,個師傅話虛線完之前一定要轉到入中線,入唔到就停車等機會,得就打燈望鏡望盲點入中線,之後再做多次先入得最右線,開頭我都做到好亂
沙駕岩岩考完 棍司1take
個人重係好虛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞