召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (29)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
你學左咁多堂到考試....
連自己揸緊幾快都唔知....
真係好過份wor 巴打

你師傅可能真係無提你
咁駕院d 理論課有冇去丫?
講路試果堂理論課千叮萬囑唔好揸咁慢

好少聽打錯左右,因為都係跟返扭軚方向(順/逆時針,即扭右/左)咁打

我自己揸開日本車,有次揸歐洲車,係咁提自己指揮燈喺左邊,過紅綠燈轉彎都冇事,但到讓路口就傻咗,一「打燈」,就見到個水撥
唔係掛 讀完就落返車?
想問各位巴絲搶左快期係要比錢先知考邊道?到時知道如果遠得滯有冇得再改?

2/10 考天光道右轉,自己衰on9 係亞皆老街燈口死火,停車冇空波鬆極力子,肥路試,泊位pass

岩岩今日搶到26/10, 不過只show 九龍新界區重考
要比咗錢先知考邊到
想問2波停車係無問題嫁可?之後直接轉空波手制
可以2波停車,但要拉手制先可以空波
攞完P楂車,楂自動波成日唔經意超速70,雖然都係跟的士行,但都好驚中相機,所以都是唔楂了,楂完好驚要加監
岩岩上完第一堂

落break成日都重得濟

棍van
早少少開始收油 慢慢嚟啦 先第1堂
咁無人叫你要跟的士咁快嫁....
見到自己70幾咪收油囉
白鴿籠/燒雞翼唔識分P唔P,如果超到兩者都要影你相已經係過份,超到要加監(超15或以上)嗰啲叫抵死

利車:P牌
係臨停嗰下隻腳會自動加重,原本減速都幾順下
試過行北大嶼山跟牌行有隻白炸喺我後面都冇搞
其實掉返轉,放返少少迫力就唔chok咖喇
呢段路中慢線難啲喎清
雖然只要係110以下都屬於跟牌行

利申:日日行
果陣行緊105左右啦 冇幾耐就俾佢爬咗頭

利申:早個幾月個個禮拜都揸車返大澳
唔好咁諗, 鴨駕條路咁撚易, 一黎考官把尺一定嚴左, 二黎所有突發野都一定要處理好先得
成條路日日都有大量白炸搵食
捉撳/講電話捉慢線爬頭捉超載捉大車/P仔行快線
有見到幾次都冇理過我 可能等食大茶飯掛
同埋我想問下van仔係咪唔駛望左邊盲區(阿sir講)
佢話私家車先要
每個師傅有自己既教法
唔洗係因為當van仔當5.5考
5.5唔會見到左盲區
或者van仔擺貨都係會遮住左 左邊盲區
你當然可以唔望
不過咁 你望既話可以比考官見到你安全啲
信佢一成,俾五一零

就算唔講考試,第時揸出街你唔望都危險,萬一有架26標上嚟你睇佢唔到就齊齊收工
淨係講撳/講電話同超載阿蛇都大把飯開
想問下 p牌揸左4個月
上二個星期係吐露港比架隱形戰車捉
衰冇靠左線行同超速
知唔知上court通常會點判同埋幾時會寄封信黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞