召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (29)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
2點時間ok既,最緊要識停車
因為會有好多死車小巴係到阻住晒
過死車唔好沖,寧願讓車都唔好搏佢停車
永基路右轉葵福路左線有維修
所以如果考官無要求可以轉右靠右
我考個陣係永基路個黃格仔路段已經行右線
聽師傅講永孝街最近都係考第三條多
希望幫到你,祝你1剔pass
尋日攞咗p牌揸屋企架自動波 覺得仲難揸過棍波點算
落斜印住brake無蝕底
唔慣姐, 慢慢玩下泊車先
唔好諗咁多,keep住2波,當平路揸,不過由印油門變做印迫力
多謝巴打

就係未入過入面,入面又有維修,過完維修啲路又有班馬線勁做唔切啲野

記唔記得過左善德中學轉左個讓車口有無臨時紅綠燈要跟?
有3個, 興盛路出葵盛圍有1個, 左轉後有一個,
另外一個要留意既係右邊睇實有無小巴沖出黎
其實考試黎講 斜路停車係咪要N波?(自動波)
考斜路開停最好做足全套
手掣N波, 再D波比油鬆手掣
感謝
死啦 點解我師父話唔洗n波嘅
停就迫力手制 去就油門鬆手制
今朝忠義街迦密村街 1 take pass
如果下星期一去拎 p 牌得唔得
之後去旅行唔想一個月後先拎
我師父都係教手掣加踩實brake,想偷懶就手掣P波
駕駛學院d師傅係咪唔會覆whatsapp?1月頭考,9月尾問佢幾時開始約上堂時間,到依家都冇覆
正常
佢地每人有幾十個學生教緊...
同時又有N百個學生未開始教..

佢地係覆唔到咁多

所以最實際你都係打比佢
你1月頭考, 你而家10月搵佢約11月第一堂差唔多

個師傅早2日打左電話黎,10月尾開始上堂
聽日可能落雨 考油塘12點
有無咩要注意
開水撥
開水撥, 開車燈
震定D, 落雨都係咁揸
N唔N波呢個問題已經係日經
已經唔想再討論

各派功夫唔同, 自己揀
今日開始學第一堂, 棍波天光道
岩岩考完永考街丙部pass左
落雨開車渣到葵福路先醒起未開水潑 (好彩一早有開車頭燈)
考第三線,整路個啲燈位衝左三次黃燈,諗住死硬點知pass左

學牌19號到期 今日係最後一次考,終於pass左 好撚感動

多謝樓上巴打既解釋,祝咁多學神巴絲都考到牌
加油, 享受駕駛樂趣
我15號take 3 有咩要留意
正路應該OK
我個陣都係3日後(平日)拎
乙部 今日PASS 最快幾時有P拎
恭喜晒巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞