召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (29)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
上個post

召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (28)

https://lihkg.com/thread/826066/page/1

祝各位巴絲旗開得勝
永考 3點鐘係咪多數第三條線 retake
覆S!NB: 有個官無講啲咩我自己入咗右線唔駛煩

覆神人朱千雪: 係呀, 好易考
我個陣係1425考既, 不過聽講真係多數考第三條線
thx 但好多整路 驚驚地
巴打,考前一個月先學會唔會好大獲 驚想補鐘都冇時間
無野架, 望鏡打燈回頭望+慢過is ok
唔好驚, 你要記住一樣野, 你要學既係了解你渣既個架車, 記得d交通規則
行咩路走咩線你可以睇片睇到熟
當你舞得掂架車, 路上情況只要出過大路3,4次就做架啦
有冇巴絲考過石蔭可以講下有咩可以注意

18/10 留名
同問
求解答 天光道3點通常考邊條線?
L位泊車如果間車有小小唔平衡,但冇過界得唔得架?
無拉直晒只係細tick
無過界就得
咁點樣叫做過界呢?紅燈要貼黃格既內邊?
無車人士lm望梅止渴
學左7,8堂,今日先第一次出何文田,俾阿sir屌到自己都慌 落大斜路成日都唔知自己想點 仲要過死車
學咗6,7堂先真正行街?
我第一次考油塘個陣,師傅第2堂已經話出大街feel下
第3堂就已經叫我不停穿梭九龍塘各個豪宅區
第4堂就渣去油塘渣到第9堂啦喎(雖然肥咗
4-6堂就喺九龍塘/九龍城個邊兜,上一堂尾就揸落旺角警署 仲係未去試場,下個月頭就考永孝街
哦,可能你師傅想你揸定手車先呢。
因為永孝街路試係橫跨工廠區,校區,山區同住宅區
每個區既難度唔同,最好有隨機應變既能力
你俾阿air屌2下就心慌慌,俾你去到考場都過唔到工廠區個關啦
當刻已經盡快收拾心情,但落堂之後回想番就有d sad 想問下大家落斜係印住brake落?
我會印,落斜前已經好輕好輕印住,咁樣落斜時如果覺得會太快只要俾d陰力印實,架車就會穩陣咁落斜
LM
你地師傅有無chur住你地轉3波
聽日考2點永考,係咪多數考第3線?
一次都無揸過入去,好驚
宜家入面有兩個整路位 你慢慢跟住車行就可以 好輕鬆冇乜難度 小心入面有兩個斑馬線唔好手快快過完一個就上咗三波唔記得拖番落二波過下一個就可以 留意下路人囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞