召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (29)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
重有幾日, 學得10粒鐘...
改期換師傅算啦
運吉處建議係30個鐘 改期啦
個師傅仲話 得啦得啦
但我真係唔熟 佢應該都係想袋多次租車錢
巴打們有冇補鐘師傅介紹 呢幾日都補既話 應該ok
而且延期要7日前?聽日去改唔改得切 11月1號
好似一延期就排隊尾
上網睇 話要七日前改
我11月1號考 聼日去唔知改唔改到
上星期沙駕1 take pass
3日後去左拎P牌,然後岩岩揸出街,好不安,揸到60都比人話慢,比後面車逼
唔好以為拎到幾舊水出黎就咁易搵到補鐘
臨急臨忙
無師傅係全職做補鐘
佢地都係咁岩呢日某個時段無學生先比你補
有學生既話一定係自己學生優先

你要試既外面有師傅POST, 自己打去摸門鐘

你真係踏正唔夠7日先上黎問真心ON9

1. 你可以缺席再買路票
2. 你可以缺席, 用醫生信改期

但點都好都會去左隊尾, 即係幾個月後

所以3. 是但去揸一轉肥左玩快期, 嘔多N堂比師傅+租車
睇咩路啦, 高速公路揸60緊係死得人
係市區揸60就會太快

高速起碼都限70-80, 你揸60真係拉龍嫁
揸咩路行60?

其實新牌仔頭三幾次出街最好有人跟車,可以夜晚去下工業邨嗰類少車地帶,試下路面環境先,順便練下泊位

平時搭車嘅話亦可以留意多啲路面環境,睇下其他車嘅走法,例如cut線前嘅來勢、點入/出迴旋處,甚至路面上有咩痴線嘢,等第時揸車自己可以防備下
揸吐露港公路
第一次揸,架車都未熟手位
下次會揸好啲喇
聽日考培正 有無咩要注意
無乜信心
p仔唔係唔可以揸高過70?
-月考留名
無知一問,星期六日咩時間可以學車?
屌拿星 啱啱元駕考試臨返去學院條路有個清潔工人係行人路上面掃地,跟住我駕車就駛到佢1個車位內佢突然行落黎掃 ,跟手個師傅即時急停。

好彩係模擬考試 嚇死人
61577369 whatsapp佢
我學車師傅個秘書台
我都試過A柱有人衝出黎我睇唔到比師傅踩定
chok到飛起
考澤安南昌街落斜條闊路果陣如果有巴士埋站應該係停係路中間定係打左燈跟佢尾停車
好驚肥不顧及其他道路使用者
個師傅話最好停定/cut線 唔係就等於唔注意駕駛安全 心諗wtf 考試真係睇運
油塘3線 1take pass
多謝咁多位巴打嘅提示
忠義街私家車有咩要注意
琴日第二次考培正pass 左,都係出試場嗰個轉彎位要小心,望清楚無車先好出
你...中文能力正唔正常
我話條路「限」70-80...
無叫你揸80
但數學上我相信70都快過60

吐露港行60 真係未比人屌過
如果警察經過會截停你嫁
講真,手位都未熟就上公路真係攞自己(同人哋)條命嚟玩

同埋高速你就算開70都會被人推死,極其量行一個唔會阻街嘅速度喺慢線碌下算(呢句你要自己參詳下)
最好等 如果夠闊都可以過 但考試就算了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞