召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (29)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
個人經驗: 回軚就應該係轉晒彎見到直路,跟住望到最遠嚟回。轉軚就通常係你左/右望見到路口出現先開始扭軚,同埋左軚通常會扭多通右軚。

有錯勿小
冇俾考官踩停 但佢有問我點解唔去埋 話車頭踩晒線
快期好似好難排?
諗緊俾唔俾錢啲人排 但成三舊水淨係排個快期
同埋係咪冇可能抽番石蔭架喇
石蔭我對條路線好有信心
忠義街/培正道 睇啲學車片都已經好難咁
係lor 睇唔返個集
我之前係培正fail 轉黎成石蔭
石蔭真係易o的既 但衰多老人家衝出黎姐

路條係random
你之前上左幾多堂?

我轉路試 上多左4堂 (8節) 先覺得熟
睇你覺得今次係唔係真係衰唔小心
如果唔係就最好排慢期 上多幾堂先考
因為考一考又4000蚊
寧願上多幾堂先再考 萬一又fail 又要租車
租車都1600 (差唔多都3堂價錢)
我都係車頭直左回軚就OK..轉彎就睇鏡位對正個彎既圓心就扭軚...
到彎前收慢小小轉..慢慢攞軚..攞直左再俾小小油出...
不過真係好抽象...轉多幾堂會感覺好啲..

有錯勿小x2
屌佢老味第一堂個半鐘個師傅比我行左十鳩幾米炸
第二堂純轉左 第三堂齋轉右
最後自己主動補返兩個鐘先渣得曬三條路試線
有沒ching 一做錯一個step 個人亂左之後d 野就亂咁黎🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
拎右線行
一般情況唔係拎左線行咩
熟能生巧 以前都係咁
p 牌想渣下車拎實地經驗
你地會點做?? 租車的話 會揸邊度
石蔭真係好易 咁我咁都肥得真係 唉
我其實上左好多堂架 上左30幾節 但懷疑一開頭俾師傅dum波鐘 入試場入左6次 第三四次已經開始熟晒路線 所以對條路線我真係有十足把握
控制架車都冇咩問題 係睇鏡唔夠多咁
我想快啲考左佢
對條路線熟唔熟我唔擔心
擔心果啲小路出大路要讓車、要等左右都冇晒車先出得車、紅綠燈過唔過、黃格仔過唔過果啲先驚
因為練幾多都冇用 臨場有咩變化要自己執生
我等一堂連軚盤都無掂過
之後兩堂都係係九龍塘兜圈齋9轉
上30節咁多

我考果陣考牌官臨時改路線都打左個突 平時練車多d考慮埋其他駕駛者 留意下自己係第幾優先使用 唔熟路就慢車望遠 比多d駕駛意識 做戲做全套 呃到考牌官就當你贏架啦
打錯, 左線
自己抽LA, 幾日應該抽到.
我都俾第一個垃圾師傅扼鐘扼左30節.

學車個陣俾佢屌到真係唔好學個隻. 考試定過枱油.

D師傅越屌得多, 即係你自己意識同控車既時間越少. 點會學到野.

利伸: 2 TAKE PASS.
u turn同倒車就真係要睇番師傅教你點攞個參考點,始終人人唔同
我自己就叫個fd陪我兜吓其他試場嘅路,佢成日話條條考線都有伏位,見識吓冇壞
唔可以咁諗 我都識幾個fd fail 石蔭 pass 培正
其實排慢期都唔你好耐 兩個月度姐
快期我都試過抽到 但一個星期後 我怕無c fu book堂同車 最後我都係放棄快期排慢期

你平日學車嫁? 試場都入左咁多次? 我都係考個朝 個cfu 渣一次入去俾我睇咋
佢應該打錯啫
打錯, 拎左線. 自隊
而家拎牌最快紀錄仲係咪三個工作天
P牌好難租到車
最簡單都係問朋友借啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞