召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (29)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
人哋喺自己條線 緊係讓佢先
肥撚左
唉我唔知點解自己會照行 明明學果時講過好多次

仲有如果個考官剔我未能調整車速以適應交通情況係咪代表我太慢?
但明明可以上2,3波既我都上哂 呢個位唔係太明白
最慘冇得問番個考官
巴打有冇諗住搶快期?
可以係太快或者太慢
呢個要問返個官同你自己先知點解剔你
但應該都係剔輕微姐?

應該唔再報駕院出面搵cf
多數係太慢,太快會剔超速
多謝晒幾位巴打
我今日pass咗啦
巴打如果你下次再考
記得同前面地盤嗰個哥哥仔打定招呼
佢會幫你睇後面有冇車 冇車會叫你過
同埋佢今日特登叫班啊叉駛好部車所以條路係容易過咗
幾好人架佢
我今日都係靠佢先過到
就係冇得問佢先慘
佢輕微同嚴重都有剔 死唔死
我番到去個師傅話我慢 同我一齊出果啲車都番哂黎
但我又覺得同平時學果時既車速冇乜分別

最on9係自己miss左個模擬考試都唔知 如果唔係可能唔洗fail
同埋呢個位應該入咗去第二條線先
因為第一條線正常都好多死車
見到左邊條線冇車先返過去 之後有死車再轉返出去咁
呢個問題我之前都有問
下星期四12點重考丙部忠義街
上次又係考忠義街,有一下心急得濟一岀就彈左極力子死火,跟住就係迦密村街2邊死車,過個下無擰頭。。。
依加又好緊張
佢今日都有幫我呀
佢揮哂手叫我得 點知下一秒對面線有架的士衝緊過黎
學果時明明做到 十次有九次都會識停低讓人
見對面架學車慢就唔知點解決定衝出去
可能慣左有人係隔離提我
D的士佬真係唔會理人考緊試真係幾契弟
今日同咗個哥哥仔吹陣水
因為我係連續學三日之後就考 佢認得我
佢成日幫d靚女同學過順便抄下牌咁
好鍾意幫駕院同學仔
當師傅開始唔出聲其實就代表你已經得咗九成
剩低個一成就係睇你考個陣會唔會唔記得做野
又真係幾多靚女同學仔
其實我事前冇同佢講過野 係佢主動幫我
希望有快期啦 上網睇有啲人話最快7日就有
如果唔係要出年五月 到時同重新學過冇分別

Btw恭喜哂巴打
過左筆試
2月考路試
幾時先聯絡教車師父好?
利申 : 鴨
有幾個早上學揸私家車既真心靚
望到我都差d冇望返前面條路
叫師傅幫手搞啦
佢留意到有人調咗時間就可以叫你搶咗佢
我見過有人兩三個星期都得
通常都係差唔多考牌前一兩個月可以開始聯絡佢
佢就會幫你搞晒所有野 包埋長途同埋模擬考試嗰d
我都係第二次先得既
第一次係沙田考多石衰轉彎同過線擰頭唔夠明顯
通常第二次都會手鬆d既 加油啊巴打
咁我又唔想佢手鬆 我想自己克服個問題
希望真係兩三個星期就有得再考啦
多謝巴打既鼓勵
其實只要個路面經驗夠自自然然就會記得既
我都係過咗差唔多一年先排到重考 第一日揸返都要重新pick up
不過我覺得其實新手應該係沙田或者其他地方學咗有晒全面d既交通經驗先
到衰咗真係唔得再過返鴨駕 好自然就會覺得簡單好多同埋即時應用返之前個技術
我見幾多人都係出面學唔掂入到黎就搞得掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞