2017 機電工程署請見習技術員提點區

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
頂薪去到幾銀
晉升係咪得in返做公務員定升上其他post繼續合約制
有冇得直接in 一級技術
得8 9千蚊 生活唔到

5科合格可以in tt1 4年制
有相關hd可以3年制

請問基礎文憑計唔計五科合格
有fd做緊,滿左師等緊轉公務員,成日聽佢講呃ot返去訓教同平日無咩做都係坐下玩下電話係咪真
得8 9千蚊 生活唔到

有相關hd可以3年制

好似唔計,要dse
有fd做緊,滿左師等緊轉公務員,成日聽佢講呃ot返去訓教同平日無咩做都係坐下玩下電話係咪真

睇下佢去左邊組
提多一點,填表時,認真點,全中文就中文,全英文就英文,唔好又英又中,填學歷同經驗時,打全名。 唔好ive 就只填ive ,填香港專業教育學院。同留意返畢業日期之類。 如果唔係面試都無

如果我HD grad
做過一年半維修
之後空白半年/一年
再去in TT1
啲阿sir會點諗?

其實無所謂

睇邊組,有d 係,但點都有野。 有d 組忙到仆街!
得8 9千蚊 生活唔到

有相關hd可以3年制

當 可in 4年制
頂薪去到幾銀
晉升係咪得in返做公務員定升上其他post繼續合約制

晉升,只有公務員位。
滿師後每月幾多人工
合約制有冇得申請公屋

T1 20000萬, T2 得14000 如果計OT 每月都多2000到4000左右 公屋你個人名義申請吧

申請公屋真係笑下好 排年資又未到你 仲要做公務員先申請得 滿左師又要等 有d等3年當年3年學師都6年
讀緊Ive pt hd可唔可以申請?

睇下佢去左邊組

之前聽佢講有時淨係換左支光管就係到訓教打機等收工

睇下佢去左邊組

之前聽佢講有時淨係換左支光管就係到訓教打機等收工

我知道是有,但文件野都多
得2萬咁少,出面講緊輕輕鬆鬆唔多收氣都已經3皮

邊份工咁勁
啲本港學歷副本駛唔駛比佢住,我想問
啲本港學歷副本駛唔駛比佢住,我想問

見工嗰陣先比 記得要帶齊

唔該你
有ME degree去做得唔得

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞