2017 機電工程署請見習技術員提點區

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
諗著做到讀完個pt degree,點睇

no
想apply

入黎讀書一流,夜晚如果要返學既話仲可以申請time off早走

唔少tt1,都讀緊pt degree,如果個師傅好人,考試前仲可以返工溫書唔洗做野

呢2,3年每年請成200人
有無咁多公務員位派自己諗
出返去私人市場揾真銀算

利申: 前BS TT1
黎緊2月去EMSD番INTERN番2個月
睇完你咁講係咪姐係唔值得留低

利申:IVE HD
有冇得直接in 一級技術
得8 9千蚊 生活唔到

5科合格可以in tt1 4年制
有相關hd可以3年制

Ee Hd 呀
都係學徒? 有一年工作經驗

EE 定ME?
十年前學師
問咩都唔識都請
份工唔可以話唔好
起碼做到高登仔
不過我果行都預左無得升
諗著做到讀完個pt degree,點睇

有degree 洗做學師
如果你無學歷,無經驗入來讀書,呃返張HD 是ok , 入面又供你讀書,又津貼,又可以夠資格申請公屋 是幾好。 但我好確定同你講,你會練懶左個人,政府工文化上身,你出返去私人公司
個人來講, 電氣同冷氣同屋宇都比較好,因電氣可以呃張a 牌,而冷氣同屋宇都是讀BS 近幾年發展都唔錯(私人同公職方面都是)。 進可攻退可守。 電子,機械就出路細左,同前路⋯ 而汽車就打死都唔好入,出面車房新仔都高人工過學師,而且快升,整都整新車。汽車學師整咩? 整垃圾車同警車就有
個人來講, 電氣同冷氣同屋宇都比較好,因電氣可以呃張a 牌,而冷氣同屋宇都是讀BS 近幾年發展都唔錯(私人同公職方面都是)。 進可攻退可守。 電子,機械就出路細左,同前路⋯ 而汽車就打死都唔好入,出面車房新仔都高人工過學師,而且快升,整都整新車。汽車學師整咩? 整垃圾車同警車就有

thx師兄提點
點睇中電嘅見習技術員

EE 定ME?

ME
點睇中電嘅見習技術員

好好多
留名
提多一點,填表時,認真點,全中文就中文,全英文就英文,唔好又英又中,填學歷同經驗時,打全名。 唔好ive 就只填ive ,填香港專業教育學院。同留意返畢業日期之類。 如果唔係面試都無

EE 定ME?

ME

Me多位既 不過15年開始都話ncs都冇咁多位 仲要16果批有部分要出去其他公司 難聽d講句 又唔係親生仔教你做咩 學到幾多野
Btw最後都係果句 睇運睇下好唔好彩 不過做4年學師滿左都係萬5 但做e記判頭一樣工作量甚至唔洗識野都萬78 仲要同工程冇關
滿師後每月幾多人工
合約制有冇得申請公屋
讀緊bse hd
原來要5-8年先滿師同有安樂茶飯

3年制或者4年制學師
不過要考返公務員位唔係咁易

咁做地鐵學師算

地鐵仲衰

EE 定ME?

ME

Me多位既 不過15年開始都話ncs都冇咁多位 仲要16果批有部分要出去其他公司 難聽d講句 又唔係親生仔教你做咩 學到幾多野
Btw最後都係果句 睇運睇下好唔好彩 不過做4年學師滿左都係萬5 但做e記判頭一樣工作量甚至唔洗識野都萬78 仲要同工程冇關

咁都係做完INTERN攞完封REF.LETTER走人
滿師後每月幾多人工
合約制有冇得申請公屋

T1 20000萬, T2 得14000 如果計OT 每月都多2000到4000左右 公屋你個人名義申請吧

no
想apply

入黎讀書一流,夜晚如果要返學既話仲可以申請time off早走

有唔少tt1,都讀緊pt degree,如果個師傅好人,考試前仲可以返工溫書唔洗做野

啲AI唔會話咩?

叫佢收皮
終於有人講返人話 之前另一邊有班撚頭係咁吹棒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞