2017 機電工程署請見習技術員提點區

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
TT1三年制聽日冇電話 = 唔請

邊度收到風? 廳日仲會打?
講真,係出面地盤做3年
好過係emsd la.
收到電話果啲,知唔知最遲幾時會有信到?

邊度收到風? 廳日仲會打?

死啦 無啦無啦
仲未有call
有冇人知3年後請返嘅人佔幾多%, 好驚浪費3年到頭黎咩都冇
建議入收到offer既師兄 accept左先
因為8月中開工 到時入到去就會得到多好多資訊
唔洗係到聽人鳩up ,到時做做下唔對路再走都未遲

中肯

桑仔你HD畢業又讀緊POLY,大把世界比你撈,
何必要走去做個掛住見習外皮實質係學徒既豬仔工

仲有MTR的2年制見習技術員可一試
入到去既通常都係有一年經驗.而已要有hd.
或者pt讀緊degree.
記得阿sir話以前一級都受中專玩.

e加12k都無工咁多人競爭.真係
睇怕我呢d畢業生好難入

中肯

thanks師兄

中肯

thanks師兄

師兄講得岩
入到去既通常都係有一年經驗.而已要有hd.
或者pt讀緊degree.
記得阿sir話以前一級都受中專玩.

e加12k都無工咁多人競爭.真係

人工真係低到嘔 fg出面做都起碼13,4k
4年制個d打左電話味?
我都係想讀住個pt degree 係入唔hea, 唔洗咁辛苦
我都係想讀住個pt degree 係入hea, 唔洗咁辛苦

But佢唔請
4年制個d打左電話味?

未打
4年制個d打左電話味?

未打

師兄如何得知
4年制個d打左電話味?

未打

師兄如何得知

想問係咪末圢
電子HD有咩出路?
電子HD有咩出路?

好似係整弱電 門禁果啲 閉路同電子板果啲
有四年師兄打左唔該講下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞