2017 機電工程署請見習技術員提點區

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
舊制已制唔受玩⋯

啱啱打去話舊制HD ok

舊制fd 唔認,如果想考TT2 ⋯ i am so sorry

你是HD 新舊通殺

今年第三年in

巴打⋯ 其實都三年⋯ 放棄吧⋯ 其實in 3次都唔請就真係唔請

今年第3次

巴打之前hd in咩科?兩次都唔請?
想知入去做一級見層...有咩福利?

無⋯ 人工低,除非你想讀書,會保你上去讀HD

黎緊我EE HD 畢業。
人工低咩?比其他公區trainee 高掛。
有得揀做mtr定emsd好?

人工低咩?比其他公司trainee 高掛。

人工低咩?比其他公區trainee 高掛。

出邊d学徒高過emsd就真,但工作量,学|既野成正比
emsd打來補資料,問幾耐完HD......即係讀緊都冇得in

啱啱打去話舊制HD ok

舊制fd 唔認,如果想考TT2 ⋯ i am so sorry

你是HD 新舊通殺

今年第三年in

巴打⋯ 其實都三年⋯ 放棄吧⋯ 其實in 3次都唔請就真係唔請

今年第3次

機械工程HD in tt1

桑安柱/何明華/銀河星星都唔識
好打極有限

你是HD 新舊通殺

今年第三年in

今年第3次

機械工程HD in tt1

桑安柱/何明華/銀河星星都唔識
好打極有限

C兄升咗物管主任未?

助理分區保安經理了
emsd打來補資料,問幾耐完HD......即係讀緊都冇得in

你今年畢業都有機會
或者讀緊就in四年制?🤔

我話重有年半,我問埋佢有冇基,佢話要畢業
如果今年畢業都只係比你in 4年tt,即係emsd 4年tt支助讀書津贴都想慳?咁即係9成9個個HD先入到去做,9千至萬1蚊捱四年,咁一定好難請到人,d人個個走去考紀律部隊18000-20000起薪

今年冇得簡,tt1,tt2風火水電任佢安排,又可能我係舊制Fd唔受,但HD又未完,所以可能3,4年tt1都唔受

你今年畢業都有機會

如果今年畢業都只係比你in 4年tt,即係emsd 4年tt支助讀書津贴都想慳?咁即係9成9個個HD先入到去做,9千至萬1蚊捱四年,咁一定好難請到人,d人個個走去考紀律部隊18000-20000起薪

今年冇得簡,tt1,tt2風火水電任佢安排,又可能我係舊制Fd唔受,但HD又未完,所以可能3,4年tt1都唔受

你係咪pt HD先?pt咪可能有機

係呀,但電話中人仕已表示極可能冇基

你今年畢業都有機會

你係咪pt HD先?pt咪可能有機

係呀,但電話中人仕已表示極可能冇基

你本身咩工?🤔

有關係?散工兼職
會唔會有whatsapp group?
會唔會有whatsapp group?

有鬼用咩,收到信上来通知声咪行
有degree想入

有degree考纪律部隊,emsd要捱3年,但都係合约,跟住先再考先係公務員.........而且18000-20000纪律部隊
有degree想入

degree 就考見習工程師啦
起薪已經高過人哋滿師
各位手足收到見工信未?

17號先停報名,有咁快咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞