2017 機電工程署請見習技術員提點區

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
中七仔畢業, 對於機電白紙, 做過既工無任何關於機電
成26歲先做學師仔收唔收, 都只係想學番門手藝第二時養到老就算

建議報左先,睇下有冇得in先算
以前有人29歲先滿師

我見我班上有個TT1有地中海
最緊要識埋堆

師兄冷氣?
呢份工其實比上不足比下有餘囉

利申:做緊

我依加份工可以簽鍋爐牌

你一定係柱仔
得佢先咁想要鍋爐牌

今年第三次in

柱仔宜家返緊咩工
得me hd 真係比上不足
唔明上面讀緊Hd or想讀Hd嘅入去做咩
中七仔畢業, 對於機電白紙, 做過既工無任何關於機電
成26歲先做學師仔收唔收, 都只係想學番門手藝第二時養到老就算

建議報左先,睇下有冇得in先算
以前有人29歲先滿師

我見我班上有個TT1有地中海
最緊要識埋堆

師兄冷氣?

我做緊SUB CON嘅AE仔,唔係喺EMSD度做野。
睇運啦,好彩就有得升,唔好彩做十幾年都係合約捱...同埋人事方面都有啲幾複雜
建議讀得書,有料做出面好過啦,但只係想鳩鳩下慢慢行就入去做啦

仲有做學師請唔請返,都係睇你最後符唔符合佢地要求,例如讀完某level文憑/完成技能測試,個招聘網有寫
睇運啦,好彩就有得升,唔好彩做十幾年都係合約捱...同埋人事方面都有啲幾複雜
建議讀得書,有料做出面好過啦,但只係想鳩鳩下慢慢行就入去做啦

仲有做學師請唔請返,都係睇你最後符唔符合佢地要求,例如讀完某level文憑/完成技能測試,個招聘網有寫

人事方面處理得好可以變直升機

人事方面處理得好可以變直升機

係有啲關係嘅..但都要睇自己運氣同阿sir睇唔睇好你
朋友無ac想答單問下師兄

佢本身中五 五科合格
做左幾年釘板
想考呢個職位 面試有無優勢

佢話人工係低好多 但穩定
襯22歲想試下

佢本身中五 五科合格
做左幾年釘板

襯22歲想試下

揀定自己對咩有興趣先,機電冷車電子?報tt2四年制架啦,無可能同人爭3年制..但要捱4年低人工,同埋要讀返書...未必嗰個人捱到
[/quote]
揀定自己對咩有興趣先,機電冷車電子?報tt2四年制架啦,無可能同人爭3年制..但要捱4年低人工,同埋要讀返書...未必嗰個人捱到[/quote]
佢本身搵開 有儲下錢
佢話想轉去做整車 (消防/警車)

揀定自己對咩有興趣先,機電冷車電子?報tt2四年制架啦,無可能同人爭3年制..但要捱4年低人工,同埋要讀返書...未必嗰個人捱到[/quote]
佢本身搵開 有儲下錢
佢話想轉去做整車 (消防/警車)[/quote]
咁咪報汽車囉,溫定關於汽車基本嘢,無可能入到去啞口無言咁
btw,入政府就祝你好運啦,仲要汽車

佢本身中五 五科合格
做左幾年釘板

襯22歲想試下

22歲又中五?

28先岩 sor

佢本身搵開 有儲下錢
佢話想轉去做整車 (消防/警車)[/quote]

tt2 4年制其實相比起私人機構既學徒都算高人工架啦,5天工作,月薪都有97xx蚊

Btw,唔好揀汽車,除非你想整垃圾車 ,同埋成日困係個車房到 ,其他組都有得出下車,周圍走下見識下
淨袋9700?
我諗佢未必肯
佢1800日
[/quote]整垃圾車?咁機械係做d咩?[/quote]

發電機,鍋爐,抽風,燒焊,割嘢咁...
有啲就執下螺絲,搬下嘢又一日
淨袋9700?
我諗佢未必肯
佢1800日

襯22歲想試下

呢句又係你講先
淨袋9700?
我諗佢未必肯
佢1800日

襯22歲想試下

呢句又係你講先

其���你���佢最低學歷要求就夠晒了,
���有野都係睇面試表現,除非面試+基本法同分先會比較學歷

WSD WSII ���名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞