[I/A]死神BLEACH brave souls 冇新野抽連post都冇人開

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
岩岩十抽全光
之後 5隻5星
用左600石單抽
3抽全金
係咪而家冇人會25石單張抽?
3抽定30抽
d人話單抽同10抽係一樣,於是自己計下數:

以今次double 5* rate黎講
3*~70%
4*~24%
5*~6%

用250石target 5*既話,
10單抽每一抽都有6%機會中5*

如果十連抽既話,就guarantee左其中一張係4*以上,而5*個rate維持6%

咁其中一張中5*個機率
0.06/(0.24+0.06)=20%

咁其實十抽係咪好d?
3次10抽
6個十連中得一隻垃圾春水
1000石中5隻
1隻新6刃 1隻新市丸 1隻十郎 2隻十四郎

淨返1400石留年尾
再補充下,十抽有一張中5*機率20%,咁以整體中5*6%不變機率黎講,淨返果9張中5*平均機率應該係(0.6—0.2)/9=4.44%

換言之十抽係搏單張中5*機率高d
屌佢老母個尻pool,仲難中過halloween果個。Halloween差唔多每十中一或二
佢係唔俾你嘅99%都唔撚會中
750石,中左六刃,新嘅春水同已有嘅亂菊
最想要銀,但而加個池已經有7/9
好想要rukia
求大力巴簡評新角
抽到最想要嘅露琪亞同銀
rukia d技能同共刀修兵一樣
不過修兵玩普攻,rukia玩強攻

可惜抽唔到銀,想玩銀多d
今期歐 齊晒想要
樓上個條友做咩鳩

咩10連幾時變撚左 其中1抽 會 20%中 5星
你十抽就有一張包中4*或以上,咁果一張中5*既機率唔係會因為剔除左中3*既關係而提升咩?

假設無論任何情況中5*機率都係6%,
十抽其中一張一係4*,一係5*,
若果中5*機率係6%既話,咁4*就係94%,
但4*係94%既話,就會令一開始設定既4*機率24%唔合理。

唔知有冇計錯數,但總係覺得單抽同十抽係有d分別
個人覺得單抽好d
通常抽4-5抽都冇就停
再揀過時間再抽
今次抽中左rukia
你條數係無錯 , 不過現時手機遊戲抽蛋機率唔會套用你條公式

4星保底真係將3星剔除個70%加落4星度

現實就係94% 4星 , 6% 5星 , 如果佢真係加左落5星變20%機率

個機率爭咁遠你認為仲有人單抽咩 ?

某d 遊戲既保底機制都有列明機率 , 唔會跟你條公式計

10連 同 單抽係的確有分別既
最壞情況下
單抽就可以10隻都係3星 , 而10連最多9隻3星
就係咁
根本4*冇人會care,反正4*都落唔到場打。佢十連抽4*已經破壞左佢設定既24%機率,將3*果70%加落4*度
破咩壞姐
另外個9隻咪 24% 4星囉
保底都唔明第1日打機咩

咁唔通保底1隻5星
就破壞左個 6%機率咩
今次3隻都勁
不過性價比嚟講 銀>女白哉>猫王
今次double左都好似同3%冇分別,halloween就屌抽都中5*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞