有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?

996 回覆
412 Like 6 Dislike
麥盧卡係有消炎作用,亦有助傷口瘉合,對胃炎有效,不過貴到痴線,長食的話好似長睇專科咁重本,我間中買樽康維他算,太冷門嘅牌子驚佢落咗抗生素
用左你個code買多益生菌
最後我都係打算照胃鏡
各位巴打有冇平平地介紹
香港專科
搵個腸胃專科醫生係診所做我諗要3,4千?
我記得樓上有個巴打話book左照胃
quote 返佢問下
岩岩問左醫生$3400,另外其他再加
我長期都er唔到d氣出黎 連野都唔想食
咁都差唔多喇 5000蚊應該都搞得掂
呢d野無謂慳到盡
希望你照完胃搵到答案
希望 ,冇答案都知冇事都好呀
我上星期都係咁
之後特登唔好食咁飽
食多d生果 同 買左d八寶粥黎食
過左幾日就好返d
呢排日日胃痛,日食三粒加胃斯康同食ppi 😵
年幾前開始 主要係胃痛 瞓覺就胃脹嗝唔出 坐起瞓低無限loop
睇西醫話壓力影響 姑且排咗期等做胃鏡
近排家母煲飯落小米 話對胃好 食完似乎真係好咗
個個醫生都問有無壓力
我次次都答呢個病就係我唯一嘅壓力
我呀我呀
應該係壓力
不過你自己唔知

唯有等時間幫你
咁點解決?
有無話特別戒邊啲
西醫醫呢d廢架!!!! 搵唔到原因,9成就話你腸易激,精神問題

利申: 食開小米粥,聽講有益過白米好多
胃氣脹到又肚餓又唔想食野
我係長期feel 到條腸好多氣, 成日都有聲, 有時仲好大聲
有無人係咁
長期肚多氣here
你試下用手禁落個肚 然後用手指篤
聽到好似氣球咁卜卜聲 就係個肚好多氣
醫生都係咁check
睇左好多LIHKG 同舊登胃POST
巴打幾個REPLY 我反而最深刻

想請問下你/大家意見, 假設只係慢性胃炎 (發現有螺旋菌/或無螺旋菌) , 係咪都係死症?
試下改善自己習慣 + 最多睇中醫?

似乎好多人照完胃鏡, 甚至殺完隻菌都係一鳩樣........

Many Thanks... 又係胃唔舒服幾年,但症狀唔重
巴打..驗完無菌 醫生無再叫你照胃鏡嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞