有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?

996 回覆
412 Like 6 Dislike
我鍾意菜肉包中式包感覺少d糖 我自己興趣整開蛋糕啊西式麵包 呢d多數要加好多牛油同糖 雖然好好食
牛油係死罪喎
BTW想問埋各位有冇食酵素習慣?
依家會諗係咪自己消化能力弱所以胃脹咁犀利,我自己本身又係瘦底,吸收得好差,但怕食酵素會有依賴
係啊 好多西式麵包都會加 就算普通麵包都會 因為香d又軟熟d 菠蘿包就最多 仲會加臭粉(即係個麵包脆皮)
試下驗金黃葡萄球菌係唔係 positive
去一般 body check 幾百蚊就有得驗
之前屋企人好似你咁
check 到 positive
食左幾日抗生素就解決咗幾年嘅問題
唐記麵包 果類中式包,三文治都ok

你可以試下 一個包加一個奇異果 當早餐
我有食,醫生有開,你可以試下
係咪會冇咁頂肚同少啲胃氣?
只能講作用係將d食物,將大份變為小份

胃氣比較關係腸問題,要食益生菌

如果冇照胃鏡又唔想照 就食益生菌 同 酵素 因為正常人都食得,普通藥房有賣,試一星期就停下
上年呢個時候胃脹 頂到上心口 然後去照胃鏡 結果只係有少少發炎 然後慢慢好番左
隔左一年 呢排又黎過
痛左兩個月
今日的起心肝去睇專科
摸左兩下肚問左兩句叫我照胃

我話我出去照
佢咩意見都無收左我1400$
下次照完先再睇專科
去照啦 不過我之前照完都睇2400西醫 之後治好胃漲 同痛 但係都係唔多舒服 最後都去睇中醫解決
同朋友傾起依個話題,要解決腸道微生物問題,去日本做糞便移植應該最有效
最慘胃唔舒服 你係唔知咩原因
有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?(2)
https://lih.kg/1038221

part 2 standby
長期胃脹,易肚痛
做左幽門螺旋吹氣有菌
食左一個禮拜藥都無咩用
lm
做運動,食慢d,唔好飲咖啡奶茶,少凍飲
真係要20下?
有胃氣 肚脹 無胃口點算?
已持續約2星期
中段睇完急症食胃氣藥好左好多
但呢幾日又開始無胃口肚脹作悶
少食多餐
冇辦法
唔敢照胃鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞