有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?

996 回覆
412 Like 6 Dislike
查過,都係抑壓胃酸藥物,睇怕都冇咩用,我係胃炎,好似肉皮膚濕疹咁, 冇一個實質既 原因其實好難對症下藥
仲以為自己開post
長期胃痛 胃酸倒流 胃氣多
西醫照過胃鏡 割過息肉 仲照埋電腦掃瞄
中醫睇左幾十次 個個中醫講要戒既野加埋有十幾樣
最後發現原來係壓力太大
我諗要去到退休𠴱日先會好番
由訓醒到依家好多臭屁放
精確胃鏡 上兩星期我照$4200
我個陣好嚴重,脹得勁個陣仲會反胃同嘔 西醫睇極都冇用最後走去睇中醫,食左幾個月藥同靠自己規律飲食,依家先叫好d,樓主加油
一食野飲野 d胃氣真係好澎湃
真係諗唔到有咩方法去解決
而家好矛盾 胃脹左成個月終於book到個專科睇 但偏偏今個星期就無咩點脹好似好返晒正正常常咁 但個醫生就refer我去照胃鏡 有小小唔想照
我睇中醫食左藥會好啲.. 但一飲凍野就嚟料
胃氣脹有可能係壞菌太多,一於食一個時期益生菌睇吓有冇幫助啦

仲有西醫啲抑制胃酸藥唔好食咁多,因為胃酸係用黎壓抑胃部細菌生長,胃部長期唔夠酸,即係長期多菌,可能屈到變Cancer
係咪日日飲奶?
停下佢
戒飲,瘦左勁多
d西醫搵唔到咩事,一定會叫你去照胃鏡先的
好辛苦的,同埋之前識人去照,唔知係咪d儀器整到喉道,陰陰痛左成個月
呢樣真,個胃有事,真係朋友約你都唔想出

人地去打邊爐,食韓燒,大大罐可樂咁飲,真係唔敢跟 控制唔住返到屋企就痛苦一星期啦
全身麻醉照
唔會全身啦,麻醬藥唔使錢咩,好似淨係噴落喉嚨度
日日er到仆街
已經練成自主排胃氣 隨時都er到
太辛苦就食胃藥,食開magesto
去照次胃鏡一驗就知
本人照過,無菌,個刻其實仲絕望
屌你有菌食抗生素醫得返
結果淨係話胃炎,同問我係咪大壓力
食完胃炎藥個排好少少(唔知係咪安慰劑
依家又打回原形
等結果個24小時無時無刻都想自己中招
點知吹氣驗完話無菌
知道結果已經fuck this shit算
食得屙得就算鳩數
我諗依家食左2-3個禮拜益生菌
肚脹解決到 係胃氣化唔到
晚晚食飯都俾老母笑鳩我er得大大聲
係屋企無咩所謂
係街到er 咩儀態都無哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞