有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?

996 回覆
412 Like 6 Dislike
我又唔太擔心 只係唔想成日咁
之前試過嘔到仆街 之後就好怕再嘔
依家一唔舒服成個人都無晒心機
食唔安坐唔落咁
我都有食緊森下仁丹 但我覺得for排便work
胃脹胃氣呢啲就效果不大
同埋我有啲似胃食道逆流 總之n樣唔舒服
食蜂蜜第二日,感覺良好,
不過我個胃係周期性,如果佢頂到兩至三星期都冇事我就信佢有效
睇醫生啦
有事醫病 冇事補身
有胃酸倒流?
食左益生菌頭一星期屎好靚仔
唔知點原因又便秘翻
因為好多人都有胃寒問題 我都係 個個女都著短裙 我都想著但係成日好怕凍
我覺得係補充品 即係可以幫助減低 但係長遠唔好飲咁多 好容易糖尿病
有無人屎屎正常但一食野就胃頂住咁?
我唔知係胃酸定咩
但好容易就覺得有野頂緊上黎
有時又覺得有少少胃酸係喉嚨咁
我每日一茶匙,不過就完全唔飲汽水檸檬茶個d野,剩食水同咖啡一杯少糖
唉 我又係時好時壞

建議大家睇醫生啦
我上網睇話其實長期食都唔好 我都有時會食下
其實醫生都幫唔到幾多 唉 我都係時好時壞

又放唔到屁 好辛苦
應該會KEEP住一個月每朝食,再睇情況減低用量,我當佢係消炎藥,幫個胃消左炎先
你食幾多度?有冇飲水?
你地飲左會唔會個肚不停響?好多氣咁?
睇醫生係確認病診先,唔係好難知咩事
我都會係咁響,咕咕咕咁叫..但係又冇咩咁...
我屋企人之前都係咁
之後開始食蜜糖, 好似叫蜜露卡
之後食咗排好咗好多
食15+
我係朝早刷完牙先飲一杯暖水(幫助朝早大便),
隔十分鐘左右執頭執尾,準備出門口之前就直接啪半羹多少少,一羹好似太多
唔會呀,我覺得肚多氣有時都關平時飲食事
我之前睇過三個醫生 最後果個係腸胃專科 食哂所有藥都無用 都係肚脹腸脹 之後試左一個方法 就係買紅豆返黎煲水飲 only落少少鹽 跟住飲哂啲水佢 再食埋啲紅豆 利申勁撚難食同飲,跟住第二日朝早痾撚到仆街 好似將條腸入面積落既所有野痾哂出黎 果刻痾完勁舒服 條腸輕鬆左好多,之後就好返哂 無腸脹胃脹既情況
有無火燒心,即係心口同個胃好熱之類?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞