有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?

996 回覆
412 Like 6 Dislike
想請問搵營養師前前後後要幾錢左右?
同埋跟佢啲餐單食野係咪多數要自己煮 日日番工真係好難下下自己整野食
我唔太記得幾錢,朋友介紹,好似二千幾(真係唔肯定),本人習慣洗完錢就忙記,除非好大額。
咁個數係包咗每星期見一次,連續見三個定四個月。

要整嘅都係簡單嘅嘢,同埋減肥最緊要走汁,好多碟頭飯都會淋汁,燒味飯都會淋汁,全部要走。
食乜肉都好,三至四両就夠,千祈唔好叫腩位。

戒飲甜嘢。

打邊爐唔好淥菜食,因為菜會沾晒湯入邊啲油。如果真係要食菜,滾咗菜食先,之後先落肉。

一定要食早餐。

營養師會計好份量比你,最緊要嚴格執行。

我去到等緊嘅時候經常聽到好多女士忍唔到口,全部衰喺呢度。
會架
腸堪稱身體第二個腦
腸胃差,會導致微細菌叢生態失衡
脾虛,運化差,就會水腫,生濕
個人就會瞓緊都唔夠,經常攰
我淨係知自己成日好眼訓
9點堂都懶得起身走去上
都唔知要食幾多劑中藥先掂
係要長期作戰, 除左飲中藥, 平時作息, 飲食(戒凍戒奶戒牛), 情緒都要堅持, 最少堅持半年先會見到少少效果
食奇異果
大家食益生菌係邊隻?有無介紹
飲左中藥兩個禮拜 覺得胃氣減少左好多
但有時仲係會頂住頂住咁
條腸都麻麻地 一係幾日無得屙 一係就瀉
Lm
第5同8頁有巴打介紹過
我跟左第5頁個位巴打 買左3號
食左3個禮拜左右 感覺唔錯
驗左無菌......完全戒左凍飲同SPICY 成個月... 定時進食同無食消夜
免強叫過番正常生活.....係訓醒頭十分鐘會勁唔舒服
驗完無菌仲痛苦
都唔知點先可以斷尾
輕輕一推
各位手足腸胃有事個陣 連大便都唔正常?
我d大便始終較腍同散
小小,依家食左蜂蜜10+同睇中醫有改善

不過仲係偏弱

重回係油既野都唔好食,太熱既野同麵我食完都會辛苦d

冷野 好似 壽司 唔係太熱既野食落會好小小
想問食左之後 同以前未食 有咩情況改善左啊?
個人感覺
肚無咁脹
大便多左(1-3日就有得去 以前應該仲衰)
胃氣個方面就無咩幫助
食麥盧卡蜂蜜啦,包你好好多
搞得掂胃氣?
真,唔知係咪心理作用,第一次買0+,點知冇用,之後睇番要買10+以上,就買左10+(成五舊水 ),食左一星期多d 明顯好左好多,依家好似 6 7成,冇靠西藥,淨食蜂蜜 同 睇中醫,蜂蜜朝早空肚用木/膠匙食,唔好溝水 飲水,依家係明顯個胃弱d 同 易飽

巴打咩方法都要試架啦
如果係胃酸倒流個啲 得唔得
我都係咁持續左一年 之前以為成日出街食搞到咁
原來係要戒奶同酸野 同埋食一隻荷蘭出既胃藥
我初初係係外國fd拎左一個月食 好左勁多 之後而家無再食 但都係香港配左 有時會食好搞油野前都會啪返粒
我冇胃酸倒流 答唔到你,但第佢寫既功效好多野,最緊要唔想成日食西藥,感覺會影響個胃既自然運作
我都覺得要靠胃藥代表你身體自己處理唔到
應該係養返好個胃先係真斷尾
真,如果冇確診左既胃病但又食藥比較傷身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞