有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?

996 回覆
412 Like 6 Dislike
IC

我淨係吹氣驗左無菌
跟住把心一橫 飲食定時+勁小心飲食 都叫半正常番
間中可以飲少少可樂 同辣野 (之前完全戒晒)
假肚餓黎.........

早個排個胃鳩到分唔到真餓定假餓
自己MON住3-4小時食一餐
我都係個嘴成日都想食嘢 但係個胃唔可以太飽 其實都係自己控制下 醫生成日都講少食多餐咁 你可以試下既 不過其實都冇 我都係好為食都會照食 唔舒服再按摩下個肚咁
我覺得你咁做都唔係好好 最好照 因為你唔知你個胃裡面有冇發炎 而發炎都有好多種 不過我都因為個發炎連可樂啊 咩冷嘢都戎曬 出街帶暖水出街
明知自己會痛 都係照飲酒
身心都好辛苦⋯⋯
有無人係胃酸倒流,醫好返
上星期開始一食完野或者飲水都會嗝返d氣出黎,同埋火燒心,
醫生話有胃炎同胃酸倒流,開左ppi,同化胃氣藥
食左一個星期,胃氣胃脹開始減少,但係一唔食ppi個胃就好痛同好熱,又有酸氣流入口,
上網睇話胃同食道連接的括約肌鬆左,無得醫
而家一唔食ppi個胃同食道就痛到死
成日橫隔膜抽筋
頂啲氣上黎
但冇脹冇盛
原來咁多人都係有尼個問題架。。
我又係個肚漲到非洲土人咁,食少少野都會漲
我係怕有疝氣,聽講做gym用錯力會導致有疝氣
我就轉食素,少食肉,消化易點無咁辛苦
我反而慢慢好返無噯氣無肚脹
依然keep住食益生菌
點解,我仲係噯氣,但早排感冒個胃就冇事,一好番個胃又黎

你食咩益生菌?
#104 3號
幾日無屎屙 食一粒即刻排到毒
幾年時試過
睇中醫話我陰虛火旺
叫我飲多d水(主要係呢樣)
戒晒所有牛呀 大豆呀個d野
得閒就按下個肚

利申好番之後又再食返牛食返豆又唔飲水更加唔會按肚都無翻發
係邊買架
iherb
食完即刻會肚痛? 一日食一粒的?
一日一粒
我成日大懵唔記得食
早排無食到一輪咁岩又幾日無屎屙
於是又開始食返粒 過一陣個肚就咕咕聲
就開始有便意 之後就排到毒
咁仲有冇噯氣
巴打有冇你買果個網址?
[url]https://hk.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-LactoBif-Probiotics-30-Billion-CFU-60-Veggie-Capsules/64009?rcode=AFC8209
[/url]

老實講對er氣有無幫助 我無咩感覺
係時間過下過下先發現自己已經無再大大聲er
不過對肚脹 大便係唔錯
咁你果時比同依家比覺得好左幾多?
依家有冇瘦到?
另外依隻係自己搵?
同開post個陣比 依家可以話95%好返
(口痕飲下汽水都ok) 5%就怕佢會再黎料過

體重無變過 我瘦撚

隻益生菌係#104 位巴打介紹 前幾日買左第2盒繼續食
我買左兩盒,買一盒連運費要$18x

兩盒就$27x
我都有買 請問空肚食定飽肚食?你食左有無好到?
慢性胃炎好辛苦/.\
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞