有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?

996 回覆
412 Like 6 Dislike
有時消化唔到奶都關事
之前成日飲奶
成日有胃氣
好耐先發現
戒咗好好多
same here
驗完幽門螺旋菌無野之後
已經選擇fuck this shit算
你會簡朝早食定夜晚食?
依兩日我都簡左早餐後食
冇所謂架,我有時兩餐飯後都食
因為我嗰款係包左enzyme,prebiotics同probiotics
會幫助消化
好胃痛呀屌
食食下飯個肚好漲想放屁算唔算
大家有冇便秘?
試過 睇左中醫就斷左尾
琴晚腸胃炎入在廠
衣家食緊粥
成日都係咁
其實我覺得自己有
屁就一大堆但就係無得去
依家靠食麒麟果去瀉
我食左西藥就便秘,佢又開左支藥水比我,即冇事
KEEP住日日朝早食沙律,夜晚多菜,同埋飲多啲水,有時都未必每人去到一次

同埋成日返工屁就一大堆但冇屎出
我就成日去到晚餐時間。 個胃就la 住la 住
以前照過胃鏡又ppi,
而加只好長時間食 ranitidine160 mg
我cut 左成4分之一,,每日食一次

已經食左差唔多3個月。。。唔食又唔得。。都唔知點先斷到尾
可能就係以前食得太多太差搞壞左個胃
你得嘅就試下斷食啦,俾腸胃放大假,會有好轉

利申 早排清水斷食左10日,冇左便秘
食小 d 野掛,唔食十日野應該死左
我係胃痛 以前食野食得太多 搞到宜家食得唔多野 一多就胃痛
以前都係鍾意食咩就食
從來都無出現過任何腸胃問題
連胃都無痛過
依家一食完野個肚就脹到好似塞左個氣球
飯後瘋狂er氣er返食野個陣味
應該以前食衰左個胃
同你exact7ly一樣
以前乜胃病都冇試過
呢年開始好勁胃氣又脹又酸,但又冇痛過喎
都唔知乜事
係呀,真係10日只係飲水
仲有每朝早灌一升檸檬鹽水清腸
啲屎水係黑色,仲夾雜左好多油
應該係我以前食得太油膩,癡晒喺腸內壁

去到第4日個身體進入生酮狀態就唔再覺得餓同有返精神
但我偏瘦所以體力冇乜,但外國啲肥人可以做gym都冇事

我覺得好有效果,真係幫身體排左好多毒素(見住啲屎水慢慢變淺色)
宜家我每日食飯都記得要咬20啖,
口味變到好清淡,味蕾頂唔順濃味野,
就算食返以前中意食嘅野都覺得太鹹

10日係一個完整斷食,
一開始試下24小時或者3日都得,其實有意志力就做到
睇醫生係中定西醫先
天生腸胃弱嘅西醫只止到果幾日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞