有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?

996 回覆
412 Like 6 Dislike
我自己食麵包,但簡d清d,不過都係睇每個人反應
主要係果d易產生胃氣
每朝朝早7點零就會開始胃痛痛醒, 彎腰起身果下都痛
但係起左身食d 野之後就冇事
有冇巴打知係咪胃潰瘍
個胃一直都唔太好,試話2,3次胃炎。前幾個月開始成日胃漲,好多胃氣,會係咁er同個肚會有聲,但大便都正常。

之後無咩點理佢食清少少,但上個月突然痾黑屎同嘔血,之後入院住左半個月。醫生話我胃潰瘍但無菌,淨係開啲胃藥俾我,一啲用都無,食野都仲係好多胃氣同好易漲住。

自從個次我介左凍飲,食清啲同唔食咁飽。都係無用。今日個胃漲到仆街仲要那住那住搞到訓唔到,但都有啲大便去到。諗緊洗唔洗再去西醫睇下。

我之後都打算學咁多位巴打買啲益生菌食下,同埋開始睇中醫,再介口介到好清
各位請戒左奶類,咩牛奶,奶茶,飲完包你個胃極度不適
聽日去睇診所算,都幾個月
麵包食完之後,覺得個肚特別脹
胃潰瘍邊有咁快好,起碼幾個月
幾個月咁耐?
我仲要做開gym唔飲得奶好慘
學腹式呼吸
求教
我由細到大都係胸式(深呼吸都主要係上胸脹),
有睇過關於腹式呼吸教學試下做,但係腹部一脹就好似頂住咁好唔舒服
有無人好似我咁太過習慣縮肚
依家好似唔識放鬆咁
無論點行點坐好多時都係縮住
有時特登提自己要放鬆
一放鬆個下又覺得個肚同胃更加脹 頂住左咁
最近個胃愈黎愈差 乜都消化唔到咁
好想去照胃鏡 但醫生話過輕無得照
有無人都係咁?
有冇幫你照胃鏡
睇多幾次就比架啦
如果你想食益生菌我送d你試下,我都係跟樓主巴打買,但買多左
巴打買多左邊隻?
我以前都成日有胃脹 介咗凍飲汽水 唔飲甜野
過一個月已經好好多

跟樓主依隻,買一盒要加幾十蚊運費,但買兩盒唔洗,我買左兩盒

你要我比一掛你試下睇下好冇d,唔岩都唔洗晒錢麻
屌 cut錯圖
個胃不嬲都唔係太好 但近呢3個月極差 狂嘔氣 嘔晒D氣仲會嘔食物
已經持續睇中醫好似都無好大幫助 照左鏡話無事食過西藥又無用
減少食量同每啖野食都咬多十幾下
應該會減少嘔食物先
要唔要轉下個醫生睇?
無聊一問 有無巴打晚晚訓覺都會發夢
好似發左成晚夢咁 一訓醒個人依然都係好攰
不嬲發夢第日都會攰架,睡眠質素都唔好,發夢個腦都會運作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞