有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?

996 回覆
412 Like 6 Dislike
聽日先囉,依D多數飽肚服,你咩情況呀巴打
我都係
同sp出街暴飲暴食完之後飽到好辛苦
成日去唔到廁所,就算我有食菜/做運動/飲水,通常5日先去一次
完全係肚餓感覺,好想試下係咩感覺
2年尊照過胃鏡,有菌同胃炎,食抗生素
之後殺左啲菌 ,但依然胃脹,反反覆覆,上星期再照多次胃鏡,話係慢性胃炎 我係唔會痛,得脹,,好攞命/·\
最近試左兩三日森下仁丹隻益生菌
今日成日痾到一條又長又靚既💩💩💩
唔會肚瀉唔會肚痛 只係有便意之後就痾到
如果有便秘問題 大家都可以試下
成功痾到*
同我完全一樣,都係脹 只可以慢慢試,睇中醫有冇 試左益生菌先 你有冇line,有個台灣病友群幾多病友gp埋 學到幾多野下
我係咁,去左照胃鏡有幽門螺旋桿菌作怪
睇中醫 係幾有用,加戒口
早幾日食錯野又發癲,訓唔到覺個下死,心口成日有野壓住,醫生話我又無胃酸倒流 仲有,一平訓個肚就叫,人都癲 可唔可以加我入line?好想斷尾
line幫你揾揾先,另外你食錯咩
心口有野壓住我都試過
係好辛苦 聽到自己心跳得好快 個人又驚
驚到連成隻左手都痺埋 以為自己死得

醫生就話d氣頂到上黎心口
唔知會唔會係你多氣呢
同你一樣 長期脹住差唔多兩年啦 睇緊中醫都叫有改善 不過都預左要慢慢黎 而家食野唔太放肆都冇乜問題 我都係一平訓就咕咕聲
btw你有冇瘦到 我前後瘦左10幾kg
食左蜆
係啲氣上到心口 要er出黎先唔會壓住
仲有大便永遠爛,但唔會肚屙
發作既時候會瘦,唔發作就會肥返
蜆唔得咩? 你比line我呀 我加你入去
無錯 睇黎你都同我一樣係多氣人士
_kaling
日日都好攰,好眼訓,又訓唔到
依排都係咁 好似話食野食得太快太急就會咁
游水 好似都有D幫助
ok 了
Thanks 我打算買麥盧卡蜜糖
記住10+以上,我食果排心理作用好d,但我覺得胃炎好在但有脹,佢醫唔到脹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞