[多圖] 79年前既今日, 第二次世界大戰爆發

779 回覆
1341 Like 9 Dislike
我最鍾意MG 42
拎住MG42既男人會J死我
二戰前期D美國機我覺得好樣衰
係後期D P51呢D先叫好睇D

利申:天山打手
仲有鄧尼茨 狼群戰術 打爆英國supply line
麥克阿瑟

去LA探佢啦,佢到而家仲keep得好好!
成日FF 如果現代出隻BB會係點
用railgun做主炮
Hellcat , 水牛
好似玩具

日本 我比較鍾意烈風 紫電
generation war我記得睇過中文
美國佬用嘅M1係真真正正改變咗戰爭格局
當時差唔多人人都拉一打一
但M1一擺上枱改變哂戰場走向 刺激咗往後嘅兵器發展
而納粹喺戰爭後期研發嘅StG 44雖然對戰爭走向冇乜影響
但大戰後好多gunsmith都有留意佢
佢算促成咗Assault rifle呢個class嘅誕生
而AK47更加係受佢影響
麥帥最型一次係仁川登陸 力排眾議又俾佢得左
不過後期串過馬撚俾人兜走

鄧尼茨喺有限資源打到咁既成績真係癲
我知吖
好想騎上碌 40.6cm 砲上面
一路睇個post個腦一路自帶band of brother theme bgm
M1 vs kar98
M1 vs type38 ?三八大蓋?
我枝k98

同Mosin
最鐘意中國同國軍
要散熱
仆街仔我儲到錢考埋個牌實搵枝Springfield M1返嚟
Battle of France
Manstein
都可以咁講
但老蔣後期令到美國死心 44年一號作戰俾日本打到狗咁樣已經令美國開始覺得國民黨真係唔撚掂
跟住宋子文嗰班貪撚到仆街令美國死心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞