[多圖] 79年前既今日, 第二次世界大戰爆發

779 回覆
1341 Like 9 Dislike

希特拉個樣

最後我好開心你竟然睇哂我想分享既相
如果資料有錯請更正

元首心諗: __ __ __
佢哋登陸之前有叫空軍轟炸過 但係因為D day嗰日太大霧 係飛機上面乜都睇唔到 所以轟炸機隊係到達預定空域之後決定再飛一陣先投彈 結果炸錯曬地方 德軍嘅堡壘全部完好無缺 班登陸嘅又以為空軍已經幫佢哋清掃左一批 點知衝到上去先發現原來全部都無事

至於海軍 因為登陸之前收到空軍偵察機情報話海灘上面有重炮部署所以海軍軍艦都唔敢靠近火力範圍 唯有派突擊隊上去炸左佢先 點知突擊隊上到去先發現原來係德軍fake尻盟軍嘅 得幾枝電線桿係度

之前睇電視好似係咁講
109 屈 spitfire 我不敢苟同。淨係講飛機performance spitfire 比 109好。依幅圖我地可以睇到spitfire mk1 同 bf109e 嘅比較,可以睇得出係唔同高度,spitfire都比109飛得快,仲要係冇WEP嘅情況下。而spitfire mk1 同 109e 依兩種型號都係不列顛空戰時嘅主力型號。
Stalingrad直頭係碎肉機
兩邊不斷推人去死
完全係視人命為無物
世界大戰抹黑宇宙了 can u feel
無讀過history,想好似巴絲打咁了解二戰史,可以點樣入門?
無讀過history,想好似巴絲打咁了解二戰史,可以點樣入門?

由Call Of Duty 1玩起
到Call of Duty 2
爆哂之後就玩Battlefield 1942戰役模式
打Heart of Iron
russian bias
個hans 係咪就係 希魔撞正殺人狂個士兵? lol
唔夠時間打機可以去youtube search (Discovery Channel) 二次大戰全彩實錄 有埋中文字幕
二戰前期美軍d野全部都係樣 average以下架啦。 海陸空都係
仲要留黎打外星機械人
仲有Medal of Honour
BF 1943
Arsenal of Democracy
黎緊仲有BF V 不過好唔好就真係唔知...唔係太寫實
唔係
呢個Hans係皇牌空軍
不過英年早逝22歲就死咗
多謝各位咁詳盡既解答
今日真係學到唔少野
對槍械既認識又多咗 不過應該冇機會用到
入門級教材
其實回憶錄都可以學到野
Churchill
MacArthur
Eisenhower等等
又可以學埋英文
美國士兵陣亡 起碼佢地知道為乜而犠牲 自由既信念
相反中國 中華民族二戰 陣亡既人不計其數 當年投共既士兵相信好多都抱著復興中華既信念,點會估到中共一路發展 反轉豬肚就係屎,死左既千萬士兵 真係死唔眼閉 白白犧牲,俾老共汁左死雞奪左政權
讀歷史既我 每每諗起呢樣 就覺得中國人其實真係好可悲
強勢留名
二戰轉淚點stalingrad戰役
Hitler既高傲指揮德軍唔打Moscow打Stalingrad
為左要佔領史達林namesake羞辱佢
結果俄佬屌打德國佬,全世界就發現原來德軍都唔係真係invincible
太大浪
啲M4 DD(Duplex Drive) tank沉晒落海
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞