[多圖] 79年前既今日, 第二次世界大戰爆發

779 回覆
1341 Like 9 Dislike
北卡本身受倫敦海軍條約限制 係14寸炮 但因為日本退出先放寬到16寸炮 不過就保持著35000噸嘅限制 對面海嘅英國就慘啲 比呢個冇人守嘅條約玩死 搞到kgv得14寸炮
二戰結束後美國啲艦多到用黎試爆核彈
sorry 搞錯 F4F 大黃蜂 同 big e 都有廿幾架
俾斯麥贏射程,不過係空母時代乜都死
operation crossroads
二戰美國航母有過百隻
果時美國計畫成立4個航空軍東南西北四個方向轟炸日本
點知成立咗2個日本就投降
早期德國如可靠海軍搶到資源,之後嘅齊貝林伯爵號系列空母係會出現
日本得一個島仔,持續作戰能力同美帝比等於 0

東亞殖民地俾人清完同剥光豬一樣
其實德國海軍根本冇可能靠到海軍搶資源,連日本海軍實力都比德國勁,仲點打以海軍起家嘅英國,俾英國海軍海上鎖國之下,德國海軍想出英格蘭海峽都難(submarine令計)
真絲唔打機
大部份都係護航航母黎
都唔係輕鬆
貴族參軍係做軍官
就算舊時打仗都好
軍官要帶頭衝鋒陷陣
都唔係易
但人地係覺得既然平民要衝
自己身為貴族就要衝最前

但當然都有一班唔敢打嘅匿埋一二面
講左咁耐,有冇二戰的書介紹?
最好睇到心跳加速。
想心跳加速睇成人小說有效啲
曬太陽
呢到有冇人好鍾意波蘭戰役個段歷史 個人好鍾意波蘭 作為二戰第一個被入侵嘅國家 波蘭對比法國 荷蘭個啲有鬥志好多 淨係華沙都守到16日 亡國後啲海空軍人員鬥志同樣強大 不列顛空戰入面係出戰最多部隊之一 閃電號驅逐艦更加貫徹成個二戰
利申 想為波蘭平反 冇用騎兵馬刀沖向坦克

有冇人認得依個造型?

二戰我最尊敬嘅戰神
當日波蘭有分出兵瓜分捷克及斯洛伐克
波蘭戰前仲有阻止蘇聯同英法同盟 戰前歷史波蘭都算幾黑暗 甚至應該話 英法德波蘇都咁黑暗
巴打 我今年都去左
可惜唔知點解up唔到相
其實虎式前德國戰車火力都係普通
打法國既三號戰車其實火力唔夠
但法國陸軍實在太廢 同零組織先俾德國後包
四號都係普通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞