[多圖] 79年前既今日, 第二次世界大戰爆發

779 回覆
1341 Like 9 Dislike
幫你問下
比較想知道更多係太平洋戰埸上發生嘅小故事
BTW Thx巴打
以前日本仔食女食得多,我依加食返佢地個孫女(報應)
祝武運長久
但睇底盤同砲塔唔似係Luchs
就係因為計過打登陸戰 要死太多士兵
先用原子彈

話知你全國玉碎 最多咪送多幾粒
小弟對二戰無知上黎鳩問一下,請教

德國係成個二戰統領大部份歐國,但之後係咪因為一邊要打蘇聯同美國盟軍導致失敗?
打蘇聯個時係咪因為冬季影響&俄佬血肉戰牆而防禦成功?(最大因素係打佢而失敗)

日本人係咪戰後因歐美對佢地思想教育進行改革而成就今日既日本人??

二戰前日本/現代日本係兩代唔同人咁滯
牙籤仔
睇到我做緊野笑出黎

巴打你個名
前世一定係Panzer commander

中學歷史堂好垃圾,學生過度寫文章,忽略晒啲重要知識,完全投入唔到,一戰淨係教索姆河戰役,二戰淨係教諾曼第登陸,北非戰役
德國最on9係退兵唔攻入莫斯科 轉攻史大林格勒 比蘇聯動員到 而歐洲元首係全勝
不過係歐洲最on9係出me163前同英國玩飛機 同原子技術走錯路
德國最痴線係戰機科技/研究
思維走前十幾廿年
比佢捱多幾年
真係整到架stealth bomber 出黎都唔奇
你比人洗晒腦啦,靠血肉贏歐戰果個叫俄佬
美帝係屈後勤
德國原子技術走錯路 勁極有限 空軍係超勁 可惜限制多
咁就真係第一代既人要清算....
比如我而家都唔會好憎日本仔一樣...
圖一pz4 + 7.5cm kwk40 炮
醉愛日本妺
美國令到日本人接受外國人,洗除軍國主義 ,自由主義
係咪因為史大林格勒正正有佢個像係度先打算攻過去
即是如果無外國既教育,今時今日既日本同韓國無咩分別?(人品人格)
日本人係本身已經有禮貌
一嚟名,二嚟史太林格勒算係蘇聯南方一個重鎮,三嚟負責進攻嘅B集團軍個作用係同時掩護A集團軍進攻高加索攞油田.

詳情可以睇Fall Blau
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞