[多圖] 79年前既今日, 第二次世界大戰爆發

779 回覆
1341 Like 9 Dislike
又黎呢招賤鬥賤
太平洋最服兩場仗

中途島企業一殺三 (雖然係有d運咁啱撞到架驅逐帶路 )

但最勁都係薩馬島海戰
塔菲3 一堆驅逐、郵輪改造嘅護航航母,面對大和為首嘅日本艦隊毫無懼色咁作戰
點少得多到痴線既美國海軍
事實證明左, 中國人打中國人最撚叻, 不論係國軍定共軍都係

一對住外國人就死狗咁款
反而美國算死得小士兵

只係死左30萬士兵

蘇聯死左800萬士兵..........
中國人果然最叻就係搞鳩中國人

幾千年都係咁
嗰句「蘇聯係現代史上最仆街嘅政權」係我講嘅。

日本起碼班戰犯都付上應得嘅代價,但蘇聯?搶完姦完拍下籮柚就走了。紅軍放縱軍紀嘅程度簡直令人側目啦。

對比起納粹德軍攻入法國,完全係天淵之別。
原來滿洲唔係臭閪支那
共狗龜縮延安
原來係咁 咁我就更加相信 係共匪做出成件事
東京審判,7個絞刑,16個無期徒刑,全部都係軍方決策層,咁唔叫付上應得代價。

咁你不如答我蘇俄有邊一個為放縱軍紀姦殺掠奪而受懲處?唔駛多,一個就夠。
共狗賤還賤,彭德懷同彭彪緊打得

無佢地三場清哂國軍,中國可能都仲係南北對峙
就憑一個係戰勝國一個係戰敗國
日本無條件投降 就是要天皇平安無事 中國內戰結束後 大家都知道共匪當權 為咗制衡中國(共匪)
美國決定釋放一些戰犯 重新管理日本 將日本變成為亞洲的看門狗管理亞洲秩序(本來是想國民政府)
THANKS
不過正正係ussr死太多男人
導致而家俄國男人數量遠不如女人多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞