[多圖] 79年前既今日, 第二次世界大戰爆發

779 回覆
1341 Like 9 Dislike
同意,特別喺三面戰線(東線,西線同義大利),分散國防軍的人力物資,都係導致輸的原因
The man with the iron heart
希魔撞正殺人狂話佢所做嘅嘢都只係靠權力先得到
淨係敢偷偷負皮 俾我串到柒哂,又唔認,讀多啲書先啦,收皮啦真係,美國一個打贏成個二戰都講得出
快d打仗la
我邊撚度得閒俾負評
便加好笑係美國陸航重轟炸機係有P-51服役後傷亡先減低
英國轟炸機司令部就一路捱到二戰結束
中國都死好多人,不過我唔會話中國係太平洋戰場既主力

美國既支援係後勤上幫助蘇聯好多,但我相信蘇聯應該可以獨自擊敗德國
蘇聯無美援鋁合金做乜v-2引擎
史太林格勒係南俄交通樞紐

Luftwaffe 一定係空軍出最多靚仔

美國歐洲角色係後援補給多過前線作戰

就算諾曼第登陸,美軍搶兩個灘、英軍搶三個灘,點計都唔係美軍打哂

況且德軍蘇聯戰死被俘士兵一定多過西戰線幾倍

不過計戰功一定有 101 空降師,盟軍 mvp
Lm
國防軍先係德意志重心

Luftwaffe都係屬於Wehrmacht
點少得Waffen SS

LSSAH officers

Joachim Peiper

Theodor Wisch

Max Wünsche
如果德國o係敦克爾克打低法國剩餘部隊
唔比佢地過去英國
又如果德國差少少就完全摧毀哂英軍主力
做咩無啦啦走去炸倫敦比佢地有機可乘
西線早就贏左
不過邊有咁多如果
咁係亞洲戰場,都係得美國自己對日本既

不過一句講哂
英美法人命值錢好多
蘇軍士兵只係肉盾
講到尾希特拉都係一個on9仔。
屌你SS都好崇拜。你拜Wehrmacht或者Luftwaffle我無問題但係你拜成班反人道變態仆街,我真係要屌,佢地害死左幾多人?SS無一個係無烹抵佢地戰後死嘅死繼續俾人追擊不得善終
史太林呢個痴線佬同蘇聯呢個痴線國家左右大局得好犀利
東邊納粹,右邊大日本
歐洲大局已定後,咁多死傷左都仲可以動員去日本進迫
好撚顛

邱吉爾羅斯福個堆人又係顛佬
如果當年日本唔係投降既話
應該會好似變德國咁
分開東日本同西日本
SS有分Allgemeine SS, Waffen-SS同SS-TV三種
Waffen-SS同Wehrmacht有乜分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞