[多圖] 79年前既今日, 第二次世界大戰爆發

779 回覆
1341 Like 9 Dislike

磚頭仲好用過槍
唔好話冬天
德國喺蘇聯夏天咪又係贏唔到
2018世界盃

不過蘇聯個冬天真係有靈性咁
幾次有外敵打到嚟都係最凍嗰幾次

自己友嚟喎
德國世盃出局果日咁岩係簽凡爾賽條約既日子
不過其實德國搞唔掂條補給線 要用驢仔拉物資
仲有虎式 豹式幾型都好 行多兩步就跪低 啲零件又複雜

不過打world of tanks 虎一虎二豹式真係j撚死
德國永遠都咁黑仔
十年前的今日係我開學日
圍城果班同比人圍果班都死好撚多人
經歷最勁
一定係遊走英德既雙重間諜
當德國狗咁撚

哪兒來的屎呀
德國

法國
留名
大日本帝国万歳🙌
七生報国  武運長久
難得有絲打鍾意二戰

我比較鍾意海戰多D
例如有擊沈Bismarck 個場真係好慘烈 比成隊swordfish 圍
之前睇discovery 話船員係放水入船自沈

Midway 最經典 美軍破解日軍密碼 令4隻cv 擊沈
(一航戰 赤城 加賀 三航戰 飛龍 蒼龍)
南雲中一

坊之岬海戰 覺得大和死得唔值 上面班人明知都輸 都要叫大和出去 面子問題 好鐘意大和 如果仲係呢個世上就好 (btw 如果Iowa 最D出世 可以同大和決戰就正

陸戰(歐戰區)就係閃電戰 反擊戰 柏林保衛戰
(東線區)硫磺島 塞班島 冲繩保衛戰
Okinawa 最深刻 日本陸軍 死守 同美軍殊死戰鬥
最仆街就係日軍向沖繩居民洗腦 為天皇自殺
有老一輩 沖繩居民唔認同自己係日本人 就係咁

Iowa 係隔離幫Marines 準備登陸前岸轟

好撚靚女
好想去美國參觀一下

最後講句 戰爭係殘忍 願世界和平,中共解體
有冇得講多d
除咗制服之外,仲有軍備同埋作戰思想
如果要上戰場 各位巴打會揀邊架坦克?

唔鍾意坦克? 咁戰機呢?
我會揸BF 109

想做步兵就...
屌你老母
冇人講太平洋呢邊
中途島戰役
美軍冇勝呢場既話就仲要同日本喺島鏈外面有排磨,雖然去到後期美軍個生產力已經快到可以就咁成架航母撞埋黎同你攬炒都贏
https://www.ptt.cc/bbs/KanColle/M.1402041666.A.2B6.html
去到後面全部綠字
試諗下如果真係要沒落行動
慘烈程度應該同東線有得揮
法國佬而家成日被人笑佢廢
但明明條防線係有堅有料到
不過千算萬算冇算到納粹會取道比利時
停留左係一戰思維 不過呢一個都係馬後砲
德軍個參謀部真係人才輩出
Hitler既決定同蘇聯個冬天真係
唔好話冬天
德國喺蘇聯夏天咪又係贏唔到
2018世界盃

不過蘇聯個冬天真係有靈性咁
幾次有外敵打到嚟都係最凍嗰幾次
不過其實德國搞唔掂條補給線 要用驢仔拉物資
仲有虎式 豹式幾型都好 行多兩步就跪低 啲零件又複雜

不過打world of tanks 虎一虎二豹式真係j撚死

J你個頭
WOT見到虎1虎2 第一個轟落去
鐵皮車
Call of Duty 2
天皇陛下万歳🙌
豹式
戰機就揸噴火式
軍艦就揸密蘇里號
Navy F4u-4
Army p-51 North American
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞