網絡小說集中討論區<8> 彼之仙草, 我之毒草

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
都可以
唔該巴打
道理同核彈一樣
啲文筆好難頂……嬌柔做作到不得了
大涅槃better
盤龍
佢寫到核彈咁
可惜唔夠一陣主角升LV後話你知下一個境界眼中核彈其實弱過一個念頭呢
羽哥 立兒

諗返起都有啲打冷震
由寸芒開始睇會好啲
師士來講其實唔錯
機甲唔係比骷髏精靈寫爛左咩
其實成左神個班本本書都唔會差得去邊
不過只限你睇第一本書
第二本就會覺得只係換左皮開始悶
大綱文筆都會見痕跡
日日過萬字仲點扭計
勁過核彈太多了,個體實力差距太大....
個情況好似道教同佛教打moba,道教拆晒塔ace完咩燃燈古佛打到入base

發現個基地有個800Lv無視防禦自動回血嘅釋迦牟尼,一嘢如來神掌秒晒成班道教神仙
然後三清先嘆一聲何苦呢出手開始大決戰

咁請問一開始班傻仔打打殺殺做咩鳩?
骷髏精靈寫機甲係好熱血岩我口味
不過睇真少少全部近戰黎
學院時代打幾百話都可以未完
主角可以每打一場就升LV
睇得耐幾岩口味都頂唔順
我由猛龍過江已經係佢FANS
不過依家已經冇睇佢新作
我果陣睇又覺得得接受到 ....主要係故事本身都幾正面,同佢講戰鬥果一part,有少少類同大唐雙龍氣機牽引
佢以前主角升lv,配角會一齊升
但本新作斗戰唔知做乜
得主角升
好形象
我讚成寸芒,睇完佢再睇盤龍
之後其他就隨心
PS我由佢一開始寫,跟到莽荒記就頂唔順
方想本本故事都係頭半引人入勝,之後四份一強行轉線,之後完
你話仲有四份一?無咗囉
仲有一個問題係套路
我覺得去到莽荒記已經唔算好睇,去到雪鷹直情好似寫到一半換左人寫咁,後面真係愈睇愈屌,我真係有懷疑係咪搵左人代筆
一世之尊,點解我睇到有d悶.....
雖然劇情上係無打臉/ 裝逼既情節,但都好平淡,次次做完任務換野都講n章.....
雪鷹領主都西方
我個人推 星辰變/盤龍
無後面果幾套咁水

btw好耐無睇番茄了
呢個時候又要講將夜
主角實力到最後都去唔到前五 係主角跟唔上配角既腳步
吞噬星空中期已經頂唔順,竟然跟到去莽荒記 (其實我都有睇莽荒記開頭)

到宜家都覺得吞噬星空前期寫得幾好,係一入宇宙離開左地球先爛
可能電波問題,
同埋埋外景之後法身之前係呢本書最屈既時期,
當時無論大陸,台灣,高登(當時好似仲係用高登傾網文)都係吹捧呢本書而少有劣評(最多劣評都係法身之後既事了)
唔岩咪換本,無人逼你睇既
我覺得大概出左世界
唔做和尚先開始到肉
Agger
一開始睇佢做和尚都差D趕走左我
係見咁多人吹捧我先繼續睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞