網絡小說集中討論區<8> 彼之仙草, 我之毒草

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
睇得愈多
就愈悶
黎黎去去都係咁
幾時先希突破
而家伏太多
我覺得總管陳平安都參考左好多陳長生
但你真係覺得平安有君子既感覺
同埋佢都未敢自命聖人 怕自己都會柒
陳長生覺得自己岩晒咁 仲要周圍放血救人 好噁心
搵秋山君做主角咪算
新post都係推贅婿(架空歷史),道門法則(官仙類)

一般過得去既有,餓鬼隨行(末世),原始戰記(原始/玄幻),逍遙小老闆(創業/爛尾),其他都唔記得哂
如果你指網絡小說
我可以話俾你知唔會有突破囉, 中國網絡過左百花齊放既年代, 而家中國政府把網絡小說呢區管得好嚴, 好多題材出唔到, 個框框咁細你仲可以點突破
其實我覺得擇天記前半部真係無咩野問題, 仲幾好睇
男女主角我覺得寫得唔差既, 係去到後半部, 女皇死左後就失控, 個結局就真係痴燃線
重生之大涅槃我當年成本睇晒
見到穿越去同豬閪伯格搞facebook
已經唔想開黎睇
睇左十幾年,發現記得書名嘅真係唔多
我一定又要講多次

聖光大陸! 垃圾!
講到毒草就不得不提神三作者墳土荒草
徐生同陳初見還好
聖后死左同電視化之後全面崩塌
我有一座恐怖屋,恐怖方面寫得幾好,其他樣樣都差啲,整體過得去,可以睇下
寫鹽花又唔得 婊黨婊政府又唔得
仲要文路定型 定閱先決 出嚟一定係商業向迎合大多數人嘅作品
屌 最近先睇哂龍王傳說
三少傻撚左,唐門兩大門主搞基 仲要話來世做夫妻
克斯瑪帝國 好睇 書荒可以睇下
我從來無係起點充值睇, 去飄天睇就算, 因為我覺得佢既充值又麻煩, 計算又複雜, 大多數用字數計錢, 所以九成小說都水到阿媽唔認得, 就算D出名既寫手都一燃樣
等限時免費
陳平安係道理我就講左 大家平心靜氣傾下先
但如果你唔聽又阻住我咁就郁尻你

陳長生係就理我講就一定岩
你唔聽就死喇仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞