網絡小說集中討論區<8> 彼之仙草, 我之毒草

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
// yy小說和電影中的重生,主角必定會有大大江山,大把可以隨意採擷的美女。主角亦可以用單純和天真的心態,來幻想和構架一個所有對主角有利的世界觀,兄弟的一定赤膽忠心。女人就會無視地位和信念的鴻溝,和自己結為連理。所有反派最後都必將被消滅。世界一定會從動盪走向平穩,未來一定是光輝並且燦爛的。

然而真實的生活卻不是這樣,即便自己重生,這也不是童話,他所要面對的,仍然是**裸的生活和這個被光鮮包裹,實則處處充滿爭鬥和殘酷的世界。//

未見過有作者咁無恥,一邊扮清泉嘲諷YY小說,一邊係到瘋狂寫打臉情節,明明一鳩樣都係同一級數 自我感覺良好到呢

屌點解會變左藍字
奧爾良烤鱘魚堡
屌愈來愈覺得睇佢既小說就好似侮辱緊自己既智商
一開始睇網文真係覺得呢類書好正, 但睇得多就覺得智商會下降, 依家真係一本起兩本止
唔帶腦睇係幾正
究竟係邊個話諸界末日在線好睇?...就黎前期都頂唔撚順
主角一重生番黎就成個世界維撚住佢轉
整左部未來機甲 跟住係拎去溝女送比人
D國家總統又on99當撚左佢係親生仔咁
然後又總會有d白痴富二代送上門比佢打臉
套路到咁都好睇?
陳長生真係好慘
王國血脈 更新好慢
有咩書類似依本咁?
留名
我只推烏賊
想知有幾多人係會起點充值睇正版

睇正版
睇盜版
呢本真係正
某啲書我會,有啲真係
最近睇既小說一早已經被ban曬
帝霸咪做得幾好
擺明車馬 話係比弱智睇
帝霸無限新地圖
已經重練左4,5次
通常我係盜版睇完
OK就貫正版支持
都唔知個結局做乜鳩
間客成個故事完整好多
許樂真係可以由佢既行事睇到佢個性格
陳長生呢條垃圾係咁順心意順心意,順乜鳩
用qq閱讀入錢睇
順條毛咩
簡單黎講就係
陳長生 : 依家你搞到我好唔happy,條氣唔順,所以我要搞鳩你,見住你唔happy,我條氣就順哂

佢唔係主角一早死撚左
完左間客之後,我以為將夜已經夠垃圾,點知仲出本擇天記,而家既大道朝天更加係狗都唔屌

但我日日準時8點比錢睇
以前係到做過問卷 7成老翻2成一半半得一個全正版
幾時先完
唔會完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞