網絡小說集中討論區<8> 彼之仙草, 我之毒草

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
好撚悶 無限loop
一個世界修練到最勁 之後發現有第個世界
去到第個世界由最廢練到最勁 又發現有第個世界.......
重生之魔教教主?
呢排好少睇玄幻
目前覺得可以入眼

好耐無睇土豆 唔知土豆風格即係點
魔王奶爸我會當黑暗劇情向(但有時又幾搞笑)多過湊女
同求
之前搵就唔覺有
爽文黎講呢本算係毒點較少
而且設定算係比較有邏輯
打鬥寫得幾有畫面感(最近開大反而無乜畫面感)

不過一樣脫離唔到主角特色弱
好多配角寫得仲好過主角

有冇人一樣live緊 真係幾正

Ps.毒發勿怪
利申神農氏弟子 小弟毒抗高
即係點
舊時D&D果啲
要記憶法術先用得,一日有限出
之後有back fire,唔可以連出
咁 ?
同其他啲職業平等啲
同埋數據化啲
請問恐怖小說有冇推介
青葉 恐怖屋 都睇過
呢本正
同求
青葉麻麻地,但恐怖屋我覺得算幾好,我夜晚睇有一瞬間係淆左
恐怖屋 前身
驚悚直播
睇到中後期就得
原來同一作者? 驚悚直播我睇左,開頭d劇情ok,但中後期已經唔多掂
寫得太複雜,又偏玄幻,個人覺得恐怖屋呢個作品成熟d,風格吸引d.....
何止精彩,個世界觀之大簡直令人驚艷。
有血源同黑魂做後盾,可以差去邊?暫時我心目中克蘇魯題材小說第一名。
最近只有追兩本,深夜書屋同埋我有一座恐怖屋
先講深夜書屋,文筆輕鬆,劇情雖然推得慢,但係整體睇落都係舒服,有追落去嘅意欲,如無意外應該係第一本全訂嘅小說,不過比較愛佢前身-他從地獄歸來,個種黑暗陰沉嘅寫風,不過過唔到電檢個面
我有一座恐怖屋就睇到入精神病院個到停左,劇情開始差,水份又多左
咁睇前期地獄寓
不過又係中後期唔得.......
女主係邊個 我睇左幾十章
以前深夜岩睇恐怖小說屋企又無人睇完真係會驚,但依家睇多左已經無乜feel了 ,彈指一笑間同黑色火種d恐怖小說都唔錯,不過後者成日大中華膠撞鬼都要跑去打日本派膠劇情,所以成日睇唔落去,同埋唔係太鍾意d插敘描寫法. 依家新果d恐怖小說睇緊怪談電台,我有一座恐怖屋,恐怖復蘇 ,可以試下
我覺得驚悚直播就算後期變左偏玄幻類都算唔錯幾好睇,之前睇到萬一道場出黎救場真係幾型幾熱血,之後養肥到結局聽d人講話爛尾得好緊要先無追埋落去
睇完求魔
最後真喺好感人

其實滅生老人嘅道喺乜
同埋天邪子真喺好神秘
有無人有睇俠行天下
劇情係霸王出場後瘋狂暴走 cls

最近睇番卡徒,我是大玩家同lol之誰與爭鋒
卡徒如果唔係後期爛尾 真係神作
三本都值得推介
一本大王饒命作者寫
一本全職法師作者寫

全職法師睇到打水怪定脫水症 睇唔落去 越睇越悶

依家睇緊依d 真心推介牧神記 大王饒命 修真聊天群
三寸人間同紂臨重要養下
聖墟原理同完美世界同遮天一樣都係炒冷飯
飛劍問道好似莽荒記
難道我是神 外星貓開始有d怪 好似夾硬拖長 無大綱咁

重點一提
天道圖書館 真心on79 劇情拖又冗長 講主角身世果part 拖左成個幾月先完 用左三四日講d學生遂個出場有幾撚勁去救主角 cls
神游!
現代修真小說
幾貼近現實 如果現實有修真應該就係神游入面咁
幾多古文 唔知你岩唔岩
另外佢d書由寫之前已經計劃好哂 連要寫幾多章都諗過 好完整 唔同一般玄幻為寫而寫 無限延長劇情
這世界的土著好凶猛
前十章一般般
但之後好睇少少
中等
講主角扮神秘組織
睇左頭十章 唔錯
紫川其實好多硬傷...有啲位作者吹太大圓唔到場
王猛
個人認為好睇過土豆果啲少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞