網絡小說集中討論區<8> 彼之仙草, 我之毒草

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
伊天?
因為寫到佢死咗, 先至有種讀者被玩嘅感覺
以前曾經FF出本玄幻故, 寫個好似龍傲天咁嘅角色, 得到某寶物, 花咗幾十章時間講佢點一路順風, 功力大進
點知個寶物FAKE鳩佢, 係佢同大敵戰鬥果陣吸哂佢啲功力, 然後引下個水魚, 個主角就係果件寶物
然後仲會有一個境界係可以秒殺所有境界以下嘅人,然後你就會疑惑,咁嘅世界仲點會有戰爭同名將
一招清場
搬山填海都得
但低境界個時又打生打死
睇左幾個月異常終於睇完,唔知點解覺得好勊,之前睇完希靈又係咁,好似一下子個人無曬力咁
搵下本睇咩嗰陣見到三少咁慘,諗住睇龍王傳說放鬆下,順便當支持下三少
仙俠 不了
東方玄幻 不了
咁有咩睇
都市乜都禁,再唔係就打飛機
就係睇到冇野好睇
追post好似冇人講過
推薦2本小眾書:
東京紳士物語<作者寫比自己睇
東京警事<單元故事類
睇你口味,如果你本身係鐘意升級打怪後宮流.....咁以上槽點就會變成你G點

不過睇得多真係會悶
係睇得多好悶
咁有咩好睇?
你鐘意睇咩?太過出名奧術驚慄將夜全職雪中唔提了
體育我會推冠軍教父,恐怖我會推詭案組/民調局/地獄公寓,奇幻推罪惡之城,瘋巫妖,偽dnd我會推魔裝,末世我會推磋砣,搞笑會推國王陞下(作者)....睇厭咗同人勾心鬥角可以睇睇陳詞懶調(作者),鐘意輕小說則可以考慮魔王奶爸

其他要返去睇返record先諗得起,太多了
宅豬既獨步天下當年就係咁樣引我入坑
後面既帝尊,人道至尊都有類似

真正既天才會同主角LEVEL一直追到,而唔會比主角大幅拋離
陳詞懶調 真係超值得推介
我電波唔岩都覺得寫得好
多謝推介,夠我睇1個月
Enjoy! 補充多啲,如果你目標係星辰大海,可以睇銀河英雄傳說(經典),方想卡徒同師士,冒牌大英雄都勉強可以....骷骼精靈未睇過唔推了
都市就文理雙修,文青式毒撚ff之最
一度係我top favourite
如果想了解遊戲,可以睇下全能遊戲設計師,情節有啲老套,玩金手指,但好明顯作者有遊戲相關行業經驗,睇佢分析遊戲分析得有紋有路
方想=爛尾大神
Btw宜家係咪無乜人寫機甲
前半叫做ok
後半開始冇野好寫就水
我喇西紅柿 邊本最好睇呀 巴打
係睇得多好悶
咁有咩好睇?
你鐘意睇咩?太過出名奧術驚慄將夜全職雪中唔提了
體育我會推冠軍教父,恐怖我會推詭案組/民調局/地獄公寓,奇幻推罪惡之城,瘋巫妖,偽dnd我會推魔裝,末世我會推磋砣,搞笑會推國王陞下(作者)....睇厭咗同人勾心鬥角可以睇睇陳詞懶調(作者),鐘意輕小說則可以考慮魔王奶爸

其他要返去睇返record先諗得起,太多了
陳詞懶調 真係超值得推介
我電波唔岩都覺得寫得好
我吃西紅柿 邊本最好睇呀 巴打
卡徒最後一戰真係爛到痴線
係呀,前期寫手機game應該係佢專業範疇所以寫得幾詳細,另外講解moba電腦版同手機版個分析都幾有意思.....後期3A級大作開始崩壞了
如果你一本都未睇過佢
可以睇本雪鷹領主
文筆有文有路
只係劇情都係果d
唔中意西方玄幻 星辰變好睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞