測量(GP, BS, QS) 討論區9

1001 回覆
4 Like 22 Dislike
我身邊見好多有料既反而考唔到
實際做野唔多惦既對家bs反而考到
你地問問題通常會根據咩原因去問?
跟足題目要求? 搵到考生錯處之後去問?專問自己熟既野?

其實assessor 會唔會真係自己理解哂啲題目去問題
但都係隨心
*定都係隨心

唔好意思一次咁多問題
煩請指教
就係轉左工所以先至話唔轉工冇4皮
咁多assessor, 如果係以前既題目黎講,個個assessor想問既野一定唔同,無咩可以推論。

但今年係有比4份唔同顏色既題目我地,想我地照住問。但當然都仲有assessor唔照劇本
我只可以論大部份assessor都係正常既......
你擺啲咩係board度就預人有機會問你野,同你第時做野present比老細一樣

問都你點解提議呢啲野,你答唔到,唔通就要話怪唔得知個個都交行貨?

你提啲innovative野,有準備,答得到,就可能係top scholar, 相反如果得個講字,唔mature 無backup, 實係fail

唔可以怪人保守,只係你眼高手低
consultant 變contractor?
consultant 轉comtractor 其實同無經驗差唔多,邊間offer 4 皮?
有你呢句就放心晒
點幫法?
下,你出左間房,assessor就會舉手比你fail定pass, 有啲assessor 見係女仔答得唔係差到貼地都嗌pass嫁(但同場可能有其他男candidate好過佢都fail)

無written 真係好痴線
是非隨愛憎 我中同想考hkia都要考written
呢d野 平機會,女權撚就唔出聲
調返轉冇考生會想見到女assessor
巴打想考牌除左要有實力同有運 仲要識寫正字
係"係" 唔係"系"
你有無 offer ?
未有呀,不過想問問。 你有?
數據上無睇到咁極端,但女仔易pass啲係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞