測量(GP, BS, QS) 討論區9

1001 回覆
4 Like 22 Dislike
之前in過cbre,個manager話好多hku polyu gp嘅學生apply,提都冇提過city,更何況qs轉gp 但有fd 轉到,因為佢識人
叻仔喎 識執我口水尾
係呀 返工壓力好大,大到同緊gp啲fd講叫佢地睇下呢個post,留意黎緊有冇做qs讀city嘅人apply
條友真係on99 咁嘅人學人去做gp 仲話口才好 笑死
嗌交嗌到變熱門topic
我都係上來圍下爐取暖 問下gp意見 無諗到咁都得罪人
有D掛住相思巴打......
理解能力真係高
唔係上面巴打講city冇得考gp,我都唔知city冇人做gp
就算講city有咩問題先?間學校影衰你?咁多學生,唔知你邊屆,真係講一句就起你底咩
原來咁就叫自爆,跟到你學野
係我衰多手quote埋上post最後留言
搞到而家都仲互屌緊
巴打 呢行係咁 要明白
留名
講定先 本人唔熟依一行

其實測量係唔係好鬼大壓力
我見我個fd成日同我呻 好大壓力 人工又唔係高 又冇休息時間
我試過見過佢喊 佢話佢真係好辛苦 好唔想做 流哂眼淚咁 睇見都心up
利申比咗信 之後轉pt

但香港好多工都大壓力
佢話佢本身想讀GP 入唔到 搞到要讀BS
之後出到黎 冇一日唔屌
成日屌測量垃圾 讀完好似浪費咗時間咁
有冇人接過外國果D QS Freelance黎做
老BS新post留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞