測量(GP, BS, QS) 討論區9

1001 回覆
4 Like 22 Dislike
如果BS 嘅話,35歲之後,唔使考practical task 就可以直接final in?
咪開左架測量號推廣俾市民認識囉
唔夠? 俾夠兩架你
唔係呀 個名無咁短
6隻字? 九龍東?
點解唔考牌?
有冇手足喺CBRE做valuer?
英國QS FG 仲未搵工留名學野
claim damages?
qualifying event唔等於act of breach of contract
其實啱啱ive bs畢業嘅話有冇話建議做邊行會比較好?
有冇大神有qs apc 2015. cost estimation 既答案? tg:WalterWalterG thx
宜家讀緊 ucem msc qs. ..好迷惘
我都係喎
你 degree 係唔係 surveying? 我成日驚讀完都入唔到行考唔到牌
我做緊qs都好迷惘
我surveying asso degree 算啦讀完入到行都未必考到牌啦 兒家讀叫做有個degree揸下手架炸
有冇師兄知mott macdonald aqs如何?
不了
師兄可唔可以講多啲 想知道原因
垃圾政府 chief xxx surveyor連housing allowance長糧 20萬以上
大行partner subcon腦細個個幾千萬上億身家
老梁山頂間屋都以億計啦

垃圾講座用10萬條蚊暗中惡意貶低我地測量師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞