[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地著名懸案(4)

1001 回覆
258 Like 11 Dislike
有時覺得D所謂疑點都幾有趣
意外發現個女死左, 怕俾人指摘疏忽照顧咪唔報警, 何況個女又殘障, 可能等左呢個解脫機會好耐
棄左屍之後話想早日俾人發現係因為受唔住心理壓力姐, 每日都過住唔知會唔會俾人發現既生活, 終於有日頂唔順咪去左自首囉
雖然係疑點
但我覺得好多事都唔可以用常理去解釋
有時候做左好多野之後自己都解釋唔到點解
人就係咁,無野可以公式化

好似我一向唔飲凍奶茶
但唔排除我有日屎忽痕走去飲仲愛上左

所以呢單野我信老母
同意,所以我四點疑點都唔覺得有問題

當下佢可能傷心,一來好似巴打講本身照顧都辛苦
二來BB死唔係比人殺害,無怨念
亦擔心去醫院反而比人說三道四話懷疑佢殺
因為個女始終殘障,當刻無諗之後都會比人懷疑
我覺得老母今次講真

以我理解:老母發現個女死左->好撚驚青 可能用盡方法想整醒佢(除曬啲衣物)-〉帶帶屍去埋葬點->驚個女死唔眼蔽用毛巾遮面->終於係自己個女 唔想佢暴屍 拎毛巾包住佢先埋葬
如果好似大家咁講阿媽講真話,咁個女點死?個大仔殺個妹???有冇咩資料講屋企關係,或者係有人入過屋個啲
如果好似大家咁講阿媽講真話,咁個女點死?個大仔殺個妹???有冇咩資料講屋企關係,或者係有人入過屋個啲

死左唔一定係俾人殺既
小朋友意外死其實都幾常發生
支持 推
但係依單野其實都好多疑點指證個老母
先唔講依件事咁岩發生係佢老公出差既10日空檔期
如果條時間線冇錯既話個老母姐係朝早已經發現到個女兒唔妥
但係佢送長男去返學個陣又唔帶埋個女上車,獨自留佢係屋企?
如果話佢怕閒言閒語唔敢送個女去醫院就仲奇怪,
要被人笑既話長男時期都經歷過哂
所以我個人都係覺得個老母覺得照顧2個唔健全既細佬太辛苦,痛下殺心,
順便幫佢老公減輕負擔
有網民認為有可能係長男錯手整死左個妹
有新post link 未
故事
真實發生架喎
自膠
誤解意思
係咪同姓/近親生仔
D後代全部有問題
同姓通婚一向都有(香港),認識的夫婦所生的子女沒有問題。但近親(以外國亂倫案件為例—父/女、兄/妹)個別案件所非法生下來的兒童亦未見有特別病例。但兩個智力較低人士(先天)所生的就真係會低啲

1001~~~~~~~~~~~~~~
冇新PO!!
等更新
有可能個女出咗事 個呀媽唔報驚等佢失救死
樓主呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞