一人一個仆街教車師傅

723 回覆
391 Like 17 Dislike
8年前學車 個陣都無乜人會指責話師傅屌人
師傅話乜就乜咖啦 家陣你嚟學野
家陣香港人比人屌兩咀都受唔住
你唔做錯 鬼有位屌你咩
做錯 唔屌你 陣間揸出街車撚死人
唔通好似幼稚園老師咁又嘅口吻教你?
屌你兩咀又唔撚高興
屌你比錢就意為自己係老闆?
屌你咪屌你囉 有屌錯咩!?

利申:絲打 , 老母比師傅問候足咁多堂 , 一剔過 .
講完好嘅當然要講下駕院差嘅師傅,當然又係十幾年前又唔記得個名。

我雖然經常著緊身T,又有啲肌肉,但我絕對係一個斯文人,返工都要著恤衫西褲。但我懷疑個師傅以為我係嗰啲死MK,學完會出嚟飛車嘅人。所以一路係咁鬧我,明明做得幾好無咩問題都鬧,痴Q線。有次係坐其他學員車觀摩,我同另一個學員坐喺貨Van中排,渣車係另一個西裝友學員,呢位學員好緊張,姐手姐腳,轉灣時兩線一齊轉右,佢可以過咗側邊邊線,但我唔明個死人師傅屌鳩佢時係望住我屌,佢老味好似成日覺得我考到第時出嚟渣車會係馬路炸彈咁,明明渣車唔係我都望住我屌,痴L線。

到西裝友退下,輪到我上場開車,我每個位都做得好好,佢無聲出。

呢個故事嘅教訓,學車要著得好好睇睇,唔好似個死飛仔。
之後我轉左第二個師傅教
新師傅唔會鬧人,更加教得好,令我重拾番揸車既樂趣
舊師傅燥狂症咁鬧人,搞到我完全唔鍾意揸車
我唔係話抗壓力低,而家舊師傅既教學方法過時兼令人討厭咗揸車,唔通咁係好師傅咩
而家我同新師傅亦師亦友,關係好到不得了,從佢身上睇到教學既藝術
Btw,知你勁喇比人狂鬧到忍到
一二一二小兒麻痹果個到依家都冇人知乜水邊區
你呀 屌你老母我講轉右你就搵路口 慢啲搵路口姐 我幾時講過剎車呀 打右燈啦 轉右 屌你老母轉右你就發定個訊號話人聽先得嫁 落離合 一腳踏到底做一二一二 一二一二隻腳呀 屌幾時郁到隻手呀 推啦係到推 好 禁下喇叭啦 屌你老尾屄 果個果個係咪你老襟黎嫁 減二檔 推啦 隻手減二檔啦 個隻屄手識唔識做嫁 屌你老母小兒麻痺嫁你 抬起隻手 抬起個離合器 碌柒啦你咁 嗌你抬起個離合器都未抬到 講四五句都未郁 加油啦 又開追悼會嫁啦 屌你咁樣負車唔行點得嫁姐 三檔 碌柒呀你依啲 節奏咁樣死得啦 唉
當然唔係全部師傅錯啦,好多學車嘅人都無方向感,怕呢樣又慢嗰樣。

但有啲師傅真係好PK,你屌人後都要指導返點為之正確,呢類師傅淨係識屌唔識教。

你有無睇有好多人留言,上車不停玩手機,根本唔係為個學徒著想。

利由:巴,電單車強制試肥咗,呢次肥佬係因為當時似住自己後生,返完夜班即刻去考試,結果等考時間已經釣魚,開車時眼瞓隻腳落咗地一下。正式路試1 take過。考貨Van係1 take過。
入黎就係睇呢個
元朗 香港駕駛學院 林x亮
教人可以扭死軑 考完阿sir 話唔可以
同返個教車師傅講 竟然答我 唔得架咩?
上堂嗰陣又呆吓呆吓 以後唔會報 又貴又hea
我報鏗鏘個陣間野介紹依件垃圾
上第一堂就知道佢係hea教
上堂個陣佢乜都唔提
問佢野又懞柒柒咁
之後打去鏗鏘換師傅
最後換咗師傅就pass咗
舊登既 牛頭角小X 俠
唔使多講,應該唔少連登仔都俾佢教過
佢西到我自己上到一半寧願自己轉阿sir
我之前比佢教,我最記得佢會間唔中洽着由得我自己黎 ,問多佢兩條問題又屌人
德安駕駛學校 陳德勝

呃鐘訓覺9 教屈人加堂, 典型廢老
有朋友重考比佢屌到覺得自己好差, 加撚咗22 堂

唔好彩排中佢既師兄記得轉師傅, 唔好比錢養個廢老
屌其實可以整個list 記撚低唒d on9 師傅
利申: 中過伏好撚嬲
莫師傅,我屌你老母閪忍撚左你好耐
點解唔投訴?
同意,啲老野好仆街
佢剩係教跑馬地
白色棍Van RN 18X9 條仆街姓陳

好似女人咁,有情緒病,例如上咗10堂都冇教點睇鏡同乜時候要轉波,全程鳩鬧,最終鬧鳩爆佢,果堂冇收我錢,但蝕咗預繳果$1200租車費
跑馬地條撚樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞