一人一個仆街教車師傅

723 回覆
391 Like 17 Dislike
我開過又俾人屌話我開
你起我底睇吓
連登仔好撚難捉摸
遲到早退喺咪行規黎 ?
連登咩都會屌一餐, 所以開一半就最穩陣
學車跟第個輕鬆pass
教既野又入腦
點解要俾佢罵?
高登果個牛師傅
專門dum鐘,講到你乜都唔識,要你加佢鐘 同埋佢係咪都鬧

相信我,如果你搵佢,一定會後悔
有無女版
垃圾黎呢個
屌 我以前果個師傅又係
係又屌唔係又屌
愈屌我又愈緊張同無信心
我跟過三個師父
頭一個無時間介紹歐陽師父俾我
兩個老師父都唔識教好伏
第三個遇著個好既先一take到
師父真係好重要
浪費左勁多時間係個歐陽條撚屌度
點為之dup鐘
巴打你都係咁
都話3堂就會開始比佢屌
佢點對你
我地要唱衰佢等佢冇學生
xx123 麥樹榮

幾年前跟佢,唔知佢死撚左未。
Pish
有。 考試吊離合器個feel 完全唔同學車,
應該個師父係我學時係一直無放過腳等我自己黎
當然fail, 仲叫我call 佢再學
睬佢都傻
駕院貴在佢真係易pass
啲考牌官睇見你係駕院都會鬆手啲
不過貴過街車係一定真

大概2-3次街車就等於一次駕院錢
元朗街車嗰個
駕院個呀sir
比佢激到on9
Hea教 重考考期本身留左11月尾想拎早d
佢叫我取消左佢先再幫我拎早d
點知成個星期都無 同我講見到有個12月尾個考期
之後打去駕院換呀sir
新呀sir跟到足即刻拎到個10月尾 話再有早再拎

利申:智專
駕院啲師傅有啲好有啲唔好,我十幾年前學車,當時因為要輪班工作,學車日子、時間都不定,所以唔一定同一個師傅教。

最早幾堂遇著一個好嘅,當然咁耐之前嘅事,師傅名係唔會記得。我當時問題係怕比大油會標前,所以放離合器時只敢輕輕比油。呢位師傅好有耐心教我,又唔係用鬧嘅方式。佢叫我停低,踩盡離合器,跟手踩盡油門,之後一嘢鬆晒離合器。我照做,當時部車成部彈咗一彈,好大聲,但係竟然無死火,部車由龜速慢慢加快,之後就正常開出。

就係呢一嘢就教曉我放離合器要比幾大油,當然之後唔係咁彈啦,係正常咁慢慢鬆離合器,油門就比較有信心踩多啲。咁就學識咗。

佢咁搞法部車都好傷,但真係教到我,仲要唔係用鬧嘅方法嚟教,好師傅一個。
當年俾佢教1 take搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞