一人一個仆街教車師傅

723 回覆
391 Like 17 Dislike
仲教緊rf886
哇屌
Ray Tsoi 第一次學果陣是但search ,搵到呢條mk 仔 控制唔到脾氣 就唔撚好教車啦 屌你老母 講野一舊舊, 每次上堂都遲到 然後又早放學呃鐘, 如果唔係靠你部車考試 我屌撚柒你嫁啦 仲想呃我再學 傻的嗎, 完全感覺到佢無心教, 剩係想你俾錢

考完肥左即刻搵第個再學原本以為係我資質差, 因為條仆街mk 仔係咁鬧, 後尾搵第個先發現原來唔係個個教車師傅好似佢咁撚閪, 仲要完全無呃鐘, 好彩第二個師傅教得好, 我仲即刻pass 埋
沙田駕駛學院譚嘉樂導師。邊個報左沙駕學車遇着佢真係記得要轉個導師。呢條友睇落後生但把口勁撚臭,最撚中意俾說話人聽。有次學左幾堂冇耐轉個彎轉得冇咁靚就話你揸到成pat屎咁,話你越揸越衰。如果佢問問題你答錯就慘,佢實會針住你係你耳邊成個女人咁煩鳩住你,堂堂都只會比負面說話你聽,你揸得好佢唔會點去讚你,你稍為有少少失誤例如靠得右少少就會踩你,問你野你答錯又會屌鳩你,令你冇心情去繼續揸,幾乎每次上堂都係咁,每次準備會覺得有壓力。

而我今年一月尾肥左路試等到10月中先有期,諗住唔轉導師上埋個七堂補鐘,第一堂出左街冇耐就已經又係話鳩我越揸越衰,我已經好虛心咁去學習,佢指出我既錯誤我都會去理解同糾正,但唔撚係要受你既氣。最後臨尾有次我cut右線望完盲點但慢左cut, 猶豫左一下因為右線後面有架車黎緊似想扒我頭,佢就開始燥燥地問:喂cut定唔cut架?咁我最後都係cut到冇任何危險事發生但係佢又開始針住我俾說話我聽,我答佢遲cut線既原因話唔知唔肯定架車係咪想扒我頭,但佢唔岩聽就開始好撚大反應問:乜野叫唔知?係咪個軚扭過d就會知架?佢問既語氣同態度真係好撚反感。

最後燈位停車我忍唔住屌鳩佢,講左句“俾錢你係度俾你屌”。而佢都知我已經唔撚妥佢,跟住佢又係我耳邊講埋d鳩屎野,大鳩我話有曬cam架,又話係只公司收我錢而唔係佢,又話自己大把學生跟佢,多你一個唔多,跟住好撚串話自己就已經有牌,我考成點與佢冇關,又話同d考官唔係好熟,俾錢唔會俾到個牌你。個陣我已經唔撚想再理佢,不過好多謝佢提醒我原來我報智尊課程係可以轉導師。

轉左另一個姓黎既導師真係完全兩回事。黎sir會有講有有笑,成個學習氣氛好好,我有錯佢會重覆解釋然後叫我嘗試理解下,而唔係俾d負面說話你聽。最後我3take pass左,最主要都係轉左個正常d既導師,令我之後個幾堂同路試都有番信心。我諗如果唔轉左條仆街可能又要跌多$6000又要等成年。
呢排好多人學車 廢事大家中伏
如果係元朗駕駛學院學車智專課程
又派左卓美玲 (4x歲、紅色短頭髮、食煙)
呢條八婆比你既話
諗都唔洗諗直接換另一個就得
無謂浪費自己一兩堂錢

本身未學過 預左自己可能要補鐘
同平日要返工要同公司請假
所以就提早左3個月同佢約時間
咁WhatsApp佢問佢幾時得閒
念住早啲俾到個schedule我請假

點知問佢幾時編到 就直接已讀不回
諗住可能佢教緊車定係點好忙 唔chur佢
點知條八婆隔咗2日都唔覆 咁就再問佢
佢就每次都會已讀不回
或者話而家教緊車 暫時唔得閒編住
過一兩日先比我 但過咗三四日人影都冇隻
每次追問佢就話今晚俾我
最後拖咗成個月先比到個schedule
然後個schedule仲要係提早一個半月學
時間勁汶水

本身諗住可能佢真係好忙 唔得閒覆WhatsApp
唔代表冇心教或者教得差 比次機會佢
點知第一堂 臨學之前一晚同我講話有事上唔到堂
要搵同事代堂 個代堂老師就正正常常冇乜嘢
都係教啲基本操作

第二堂就真係見真章 遲到半個鐘
之後上車問我上堂學左啲咩
我就答佢上一堂個師傅教我啲基本操作
喺場內兜咗圈 跟住佢就叫我開車兜一圈俾佢睇吓

咁開車嗰陣時咁啱有架車攝出黎 我驚得滯
搞到死左火 佢就即刻大發脾氣鬧人
用反問句問我 你知唔知點解會死火?

我心諗 我知就唔會坐喺度俾你教啦
而且我第二堂你預咗我乜都唔識
有乜理由直接屌人

跟住繼續學 佢完全都唔係念住教人
根本同考牌官冇分別 淨係講轉左轉右
我第二堂我連操作都唔太熟佢又唔教唔講
轉彎轉得唔好 冇睇場內個交通燈又屌
當我第二堂就已經識晒點揸車

瘋狂用反問句問你問題串你
仲要淨係執着係啲on9位置
話隻左腳唔用就要放喺左邊斜斜地個位
根本唔係有心諗住教人
俾佢鬧咗半個鐘 忍唔住話佢
大佬第二堂你想我點 唔識先要學

佢即刻黎料 話我自己太多主見 唔聽佢支笛
仲話佢啲學生第二堂已經揸得好好
話我咁嘅態度唔會有師傅會用心教你

幾經辛苦先撐到落堂
最後臨落堂 唔知係咪知道自己有啲過分
就賴落上一堂個師傅教得唔好 基本功打得唔好

落堂即刻打電腦轉左另一個師傅 教得好好
但俾佢搞到冇咗兩堂 編排時間又遲
所以唔夠時間學俾咗好多錢補鐘
但最後都一take pass

所以奉勸各位遇到呢條死八婆
或者啲仆街師傅記得早啲轉
大把好師傅 唔好諗住磨合期磨下同佢曬時間

最後祝你條八婆 食煙死煙鏟 鬼唔望你生cancer 仆街死全家 垃圾
到最後有冇揾佢學?學成點?
有,2 take pass
ok嗎?
ok ge, 自己路面經驗少先2 take
thanks
我都係佢教 成日呃鐘
條友fail左仲係到哄你再學,但去到最後就會叫你落車自己走,因為佢有下個學生
傻的嗎?做戲做全套啦,可能啲人一開始都比你哄到,但最後依下真係斷自己米路
我第一次都係跟Ray Tsoi 學fail左,轉左另一個師傅即刻pass到
條友真係垃圾師傅黎 成日呃鐘,完全冇心機教,平時上堂係咁睇手機

明明考油塘,但要九龍塘等,跟住再由佢揸車到油塘。原因就係佢上一個學生係九龍塘教完,佢想即刻堂接堂,仲話遲下到你識揸再由你揸去油塘喎

已經係考試前4個月開始學,到就黎考試先上得個十零個鐘堂,入面仲要係有4個鐘全程只係學掉頭泊位。就黎考前叫條友比多啲堂我,我話考試前兩個禮拜放工後都free,點知佢話冇夜晚時間比到我,得返早上時間有位,但一開始搵佢既時候明明話夜晚時段通常會留比就快考既同學仔。
最後臨考前比到一次夜晚堂我上,就得個次先可以入到禁區行到完整既考試路線

唉如果早啲可以睇到你個comment就唔洗哂錢
原來咁多Ray Tsoi 條mk 仔既受害者 心諗如果當年仲繼續跟佢學 應該唔駛旨意pass 到 好彩覺得唔對路轉師傅, 我依家已經開心揸左幾年車
我都係跟佢學, 條閪佬成日訓教玩手機,
無啦啦開眼就dup 停話睇唔睇到行人出左來, 我心諗好遠wo , 我去到都上左去啦屌

成日用反問句, 我識就唔洗你教啦, on9仔
問佢過死車 有車迎頭洗唔洗停, 佢就係咁屌

大家睇路, 而家佢好似出左來自己做
比佢教過
遲到早放勁呃鍾
佢電話係唔係9070xxxx
ching可摸耳講多d等我注意下
今日上第一堂 感覺無乜野係講野唔用力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞