80後, 想打篇文, 紀錄呢30年發生過既事

628 回覆
723 Like 70 Dislike
最緊要有樓
我老母有D信風水, 佢都係咁講.

我將件事同朋友講, 佢地都屌我, 覺得好小既一件事. 但在我黎講, 係一件好大既事.
算唔算幫自己寫傳記
btw 睇人故仔又幾正
上到車已經好好啦
就嚟廿中 乜都冇
冇錢冇樓冇女
追緊
樓主加速
lm
咁你就講啦...拖拖拖
兩個小朋友仲咁細你捨得錯過佢地嘅成長咩
有個陪伴咗自己咁多年嘅老婆仲要由最純個時期開始到家下你又捨得留低佢咩
巴打點都好 你要加油 佢哋會係你嘅動力
Addoilah
唔知你有無小朋友, 如果得翻小朋友作生存動力其實好撚灰
仲有老婆仔嘛
因為成日聽老母講我地係生存動力 唔捨得掉低 所以先仲生存緊 所以我會咁講 不過其他人點諗可能唔同
LM
同為80後 讀書唔成 中5畢業
年幾前儲落嘅錢搞小生意失敗 要問緊女友借錢食飯

一年時間搵左1.8M 以為自己離成功好近
可惜可以好突然咁好似咩都無晒打回原形咁
同樣經歷緊一個難關..

雖然好驚
但我知道呢個係過程黎

所以樓主一齊加油
樓主加油
有樓有家庭仲咁後生唔洗睇唔開啊
等睇你嘅故事
樓主加油

希望你分享下股票心路歷程同埋咁多年黎既人工變幅
究竟係咩小事
唔會最後係買鍵盤呀
都有少少用既

但個個人都唔同

其實係咪得香港先咁公式要幾多歲就要有d咩?

大不了咪一世都唔結婚痴屋企囉
講你就講啦屌你老母

其實唔係好想知囉
又要睇又要屌
Bro,唔好意思, 其實唔係拖, 件事係事業上既, 係呢一刻請原諒我唔可以打出黎住。

自己既問題,無辦法

人地聽起上黎可能好小事,但係我自己睇到好重,放唔低。
多謝你。

我而家打哂出黎,唔想比大家覺得我係拖。

買股票,買細傾股,畢業輸哂十萬,痛定思痛,跟曾淵滄買大blue chips, 高位試過贏3,40萬,又係貪勝不知輸,輸番哂。

人工,做會計。
第一年11k, 打後18k, 25k, 33k, 40k, 51k, 58k, 62k,計埋bonus, 而家約70k一個月。
唔洗理d柒頭 係唔係都係到鳩屌
慢慢keep住出 唔好斷尾就得
岩岩睇番個留言,想澄清下,我間母校,其實唔係咁差,係成績真係唔好,讀書風氣唔好,但我都多謝入面既老師教過我既,幫過我既。

之前有同d老師傾過番去義教,但最後唔成事。

所以,想講既係,我真係多謝我母校。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞