80後, 想打篇文, 紀錄呢30年發生過既事

628 回覆
723 Like 70 Dislike
其實我想你寫埋落去
無tg, 隨左咁 仲有咩方法可以幫到你?
睇完reply 真係覺得連登仔/香港人無得救

難得一個出生草根但而家有頭有面嘅人
唔怕被起底

個個淨係睇到樓主而家有咩
而唔睇佢付出幾多先擁有今日嘅一切
淨係眼紅一啲比自己好嘅人
唔去睇下可以從人哋嘅經驗學到咩,從而改變現狀
令自己成長進步

樓主唔駛理佢哋
好希望你可以繼續分享自己嘅經驗
令有心人得到啲啟發

如果樓主唔介意希望可以喺tg 傾
https://t.me/freyjapan
lm
有 日日都有 太多事情 就算你幾well prepared 好多野都唔到你控制。

同個客日嘈夜嘈 或者咩都靠哂你 你老細叫你接job 你既下屬比唔到你想要既野你。

聽起上黎好似好on9, 但身在其中,就好無奈。
我其實由頭到尾都無比較咩

只係想寫低係成長路上見過既野。
哈哈 icq識。
好一句 天道酬勤
未睇到你低潮位,唔知有幾低,不過我呢d未歷經過高潮既,可能體會唔到
小弟fg黎緊會係大型listed com做in house accting,想問吓樓主點睇個前景?

岩岩追完post覺得好勵志 覺得好似都係入big4捱吓好啲 但big4個application period又過咗 係咪只可以等9月先apply入番去?
加油樓住 打埋佢 我當緊故仔咁聽 唔好理世俗嘅眼光 就比個故事繼續落去 我淨係可以講 總有人憎人富貴厭人貧 但係我相信你嘅岀發點唔係晒命 你有你嘅低潮 可能外人睇你有樓 有錢 有工作 有老婆就好幸福 但係我相信你嘅心結並唔係金錢上or伴侶上嘅問題 加油 樓主 仲有你嘅小朋友等緊你去陪伴住佢成長嘅每一刻 每一秒
漏打,利申:外國big 4撚
唔好意思,想澄清下。

讀書- 我真金白銀比錢補習,邊個照我?
旅行-我無要到
做野-邊個照我?

其實我覺得呢d係雙向,你有努力,人地先信你。
成班戇鳩睇又未睇晒,見到人搵70k一個月就酸撚到,問人低潮係邊
人生唔撚係淨係得錢錢錢啊?
健康有問題唔撚比係低潮既,家庭破碎唔比係低潮既,駁駁駁,屌,睇撚到燥。
BTW樓主加油啊!仔細老婆嫩
佢咪話病左兩個月無啦,btw似晒命多過咩低潮
食撚屎啦你 你老母就低潮
發憤就去敘利亞打聖戰啦
唔好意思 我文筆差令你覺得我係咁。

我由頭到尾都無話過我屋企累我,相反,我無打出黎。我知道我老母咩都比哂我地。

但你岩,我真係每一日都諗緊點向上爬。

屌打連登大部份loser
巴打我撐你
條友連你故事都未聽,就已經話你係「你個啲叫發奮既話 旺角個啲群魔日日大熱天時係到鳩唱鳩跳都係發奮啦?起碼要有樣手藝 一門專業 先可以呻自己係懷才不遇掛?」

而我明點解佢撐樓主啦,因為樓主一開始講,佢有5m$$
一貫正常人見高拜見低踏典型
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞