80後, 想打篇文, 紀錄呢30年發生過既事

628 回覆
723 Like 70 Dislike
Btw好欣賞樓主
我都係屋企唔有錢 而家讀緊會計
睇到樓主既經歷好有動力
希望將來都可以靠自己成功
btw 睇到樓主話中學頭三年成績好差
讀極都唔好
呢邊可唔可以講多少少
樓主用左幾多努力同轉變個心態
我又唔覺得曬命
唔通要鬥慘成班垃圾圍哂爐先叫好?
但個post主旨係

「經歷緊人生so far最低潮」

13頁啦,低潮位呢??

13頁又點 其實樓主唔算講左好多 多人cm都要俾人屌?真係奉旨滿足你地咩
好多人都好激動
雖然樓主經過份工嘅洗禮應該唔care
但可唔可以等佢慢慢打 有曬30年嘅故事唔係仲好睇咩?
定係覺得自己差太遠想快啲睇人仆街
到最後原來係想話最近便祕好耐痾唔出屎先屌都未遲呀
btw 打咁多其實想留個名
ps. 最近都好sad
樓主咪理d小學生啦
你一開始係為左紀錄自己既野而寫
唔係為左氹個班on9仔
成班人剩係識得睇人地風光個邊話你曬命
我又唔覺得曬命
唔通要鬥慘成班垃圾圍哂爐先叫好?
80後, 無父幹, 而家儲到超過HK$5M, 經歷緊人生so far嘅高潮, 想射到大家一面係.

想曬咪俾你曬, 咁你第一個post就老實少少, 咪喺度無病呻吟, 乞同情啦.

隔住個mon都聞到陣酸味 扑野都要前戲啦 唔寫一開始既經歷點引入重點啊on9
留名
個post主旨係紀錄佢自己既事
低潮位係其中一樣
人地未寫到就係度屌
我絕對同意大家, 所以我收筆喇. 唔寫喇.

多謝大家既留言同支持.

我會繼續答大家關於會計既問題.
唔好啦,我想睇落去
無視d on9留言啦,唔好對佢哋嘅意見太上心

Agger 啲低質連登仔真係唔洗理 仲有好多人明白你嫁樓主
巴打
同唔同意際遇很重要?
讀書有人照,去旅行都可以有人請
做野又有人照,未讀完話有工等緊樓主做
條女就乜都幫

總結樓主係人生贏家
我係真心問
巴打 停一停
自殺前請比個機會自己
生命未必好似你諗咁負面
一次 再一次去嘗試 睇吓生命另一面
無野係絕對
樓主加速啦,件事都未完唔知頭唔知路咁。睇完件事先決定屌唔屌你
想好似樓主咁其實好難
你一定要細個開始覺得人地睇自己唔起
覺得屋企累到自己咩都唔係
跟住不斷揾方法向上爬
然後到有d 成就之黎去連登分享自己本身幾差, 再靠自己實力去到唔錯既位
卒到閪爛都未開波喎, 前戲會唔會太長呀青.
就睇下最後用幾多篇幅講成就, 幾多篇幅講所謂低潮.

連登大把有錢人成功人士, 買車買樓豪遊坐first class, 出post分享大家咪又跪又拜, 一路葡萄一路鄧佢高興. 因為人地開宗名義係曬, 符合期望呀. 明唔明個分別.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞